Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
 • Siste

Alt du må vite om trafikken på 17. mai

Henrik Meyer Endret:16.05.2019 13:01

​Det vil være begrenset fremkommelighet for biler i Halden sentrum på 17. mai. Dette gjelder særlig under barnetoget.  Vær ute i god tid - og vis hensyn!

Alt du må vite om 17. mai: 

Dette bør du vite om trafikken på 17. mai:

Halden kommune oppfordrer alle til å være ute i ekstra god tid på 17. mai. Vurder tidlig om du bør kjøre en alternativ vei denne dagen. Vis hensyn til hverandre og følg anvisninger og skilt, så blir det en fin dag for alle! 

Hvis du planlegger å kjøre bil til Halden sentrum på fredag 17. mai, så må du være oppmerksom på følgende:

 • Som tidligere år vil flere gater bli stengt. Det er viktig for alles sikkerhet at du følger skilting og respekterer sperringer der dette er satt opp. Husk også å respektere henvisninger fra brannvesenet, politiet og andre som er på jobb for at alle skal komme frem trygt.
 • Barnetoget starter klokka 10 fra Oscar Borgs plass i Marcus Thranes gate. Det betyr at alle byens skoler og korps vil samles her og i de nærmeste gatene rundt Oscar Borgs plass før barnetoget starter. Derfor blir dette området vanskelig tilgjengelig på morgen/formiddag og alle som skal dit må være forberedt på å gå et stykke.
 • Innkjøringen til Oscar Borgs plass vil bli fysisk sperret fra klokka 0830. Kommer du med bil på riksvei 21/Rødsveien etter dette vil du måtte kjøre ned Stadionbakken.
 • Busterudkleiva vil være sperret ved Berga fra klokka 0830 til barnetoget er godt i gang. 
 • I tidsrommet mellom klokka 9 og 10 vil mange skoler og korps være på vei til Oscar Borgs plass fra andre kanter i byen. Mange skoler vil gå samlet fra sin skole til Oscar Borgs plass. Vis hensyn til disse. Vær særlig oppmerksom rundt skolene våre før klokka 10. 
 • Fra klokka 10 vil det bli flere sperringer gjennom byen for å sikre at barnetoget kommer frem samlet. Barnetoget går fra Oscar Borgs plass gjennom Marcus Thranes gate, gjennom gågata over Wiels plass og gangbrua til torget. Kjører du bil i nærheten av barnetogets rute når dette går, må du være innstilt på å måtte vente til toget har passert. 
 • Det vil bli parkering forbudt i Busterudgata mellom Snippen og Rema 1000/Vognmakergata.
 • Wiels plass vil være sperret i perioder gjennom dagen når barnetog, turnertog og russetog passerer. Russetoget avsluttes ved Wiels plass. 
 • Torget vil være sperret for trafikk/parkering hele 16. mai og 17. mai. Flere av gatene rundt torget vil også være sperret i forbindelse med barnetoget. 
 • Nytt i 2019 er at veien forbi Tollboden og Indre havn holdes åpen for biltrafikk. Vær oppmerksom på at det vil være mange gående i området! Barnetoget går inn på torget fra Storgata ved Bryggerhuset. Korpsene som skal videre til nye spilleoppdrag etter barnetoget vil gå bort Blokkhusgata fra torget.
 • Festningsgata er stengt for trafikk som følge av anleggsarbeid. Det er for tiden også vanskelig å komme frem for gående og syklende på grunn av arbeider med stensetting. Vi oppfordrer gående fra Knardal til å velge Morianstredet på veien til byen. Det er dessverre ikke mulig å komme frem med elektrisk rullestol i Festningsgata nå. 
 • Bussholdeplassen ved Busterudparken vil ikke være i bruk på 17. mai. Alternativ holdeplass er Oscarsgate ved biblioteket eller Vognmakergata ved Rema 1000 Busterud.
 • Vi minner samtidig om at barnetoget går over gangbrua og ikke over bybrua. Det kan være greit å huske på for de som planlegger å se barnetoget i dette området. 

Kort oppsummert

Alle grønne gater på dette kartet vil være åpne for trafikk som normalt på hele 17. mai. Gatene som er markert orange vil være sperret for trafikk deler av dagen. Røde gater vil være sperret hele 17. mai.  
Trafikk17mai2019.png

Alt du må vite om 17. mai: Opprettet: 03.05.2019 12:55

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar