Blågrønnalger er observert i Torpedalen

Lisa Gustavsen Endret:18.08.2020 13:20

​Vi har fått melding om at det er observert algeoppblomstring i Femsjøen, nærmere bestemt ved Gjernes og ved Rjørvelva i Torpedalen.

Det er ikke observert algeoppblomstring ved noen av våre mest besøkte badeplasser i år. Men om du skulle oppdage synlige alger bør du unngå å ta dukkerten der.

En oppblomstring av blågrønnalger kan medføre hudirritasjon og forgiftning. Vi fraråder derfor bading på steder med synlig algeoppblomstring.

Cyanobakterier, såkalte blågrønnalger har til alle tider vært en naturlig del av livet i ferskvann. Veksten av algene styres av mange faktorer og det er vanskelig å forutsi eventuelle oppblomstringer. Ved en algeoppblomstring får vannet en grønn, blågrønn, brun eller rød farge. Generelt for våre badeplasser er det ikke observert algeoppblomstring i år.

Meld gjerne fra om observasjoner til bjornar.strom.hagensen@halden.kommune.no

Opprettet: 18.08.2020 12:24