Bytt batteri i røykvarsleren

Lisa Gustavsen Endret:29.11.2019 08:59

​1. desember er Røykvarslerdagen. Benytt dagen til å innarbeide en god, årlig rutine med å bytte batteri i røykvarslerne dine og kontrollere at de virker.

​Nærmere fire ganger hver måned begynner en bolig å brenne midt på natten i Østfold. Nå står brannhøytiden for døren igjen.

41 utrykninger til nattbranner i Østfold
Brannvesenet i Østfold rykket ut til 41 boligbranner mellom kl. 23 og 07 i fjor. Det blir et gjennomsnitt på mellom tre og fire nattbranner hver eneste måned hele året igjennom, bare i vårt fylke. Nå ber brannvesenet om at alle sjekker røykvarsleren ved inngangen til årets mest brannfarlige måneder.

Når det brenner er hvert sekund avgjørende. Man overlever ikke lenge i en bolig som raskt fylles opp av røyk, så man er helt avhengig av tidlig varsling for å redde seg selv og de man bor sammen med.

Bytt batteri i røykvarsleren
Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og du må ha minst én varsler i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.

En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover. Sørg for å gå brannsesongen i møte med nye batterier, og kontroller at du hører varsleren godt.

Desember og januar mest brannfarlig
Desember og januar er årets mest hektiske måneder for brannvesenet i Norge. Vi trekker innendørs, fyrer i peisen, lager fet mat på komfyren, tenner lys og ikke minst – drikker mer alkohol. Denne kombinasjonen er direkte brannfarlig.

roykvarslerdagen.no finner du nyttig informasjon om tiltak som bedrer brannsikkerheten.

Opprettet: 29.11.2019 08:23