Frivillig innsats til glede for mange

Lisa Gustavsen Endret:03.04.2019 21:59

​Hva slår vel lukten av nystekte vafler og kaffe når man står midt oppe i en flyttesjau. Og det er akkurat hva som møter pasientene som kommer flyttende til det nybygde Bergheim bo- og aktivitetssenter. De alltid blide og aktive frivillige hjelperne vet hva som skal til for å gjøre flyttingen til en positiv opplevelse.

På bildet over ser vi Sissel Haugene, Gunhild Ramdahl, Turid Engh og Else-Kathrine Hveding​

- Våre frivillige hjelpere gjør en stor innsats og sørger for at alle får et hyggelig førsteinntrykk, sier Anne-Berith Stangebråten som er aktivitet- og frivillighetskoordinator i enhet sykehjem.

Frivillige-Bergheim-bo--og-aktivitetssenter.pngNår de nye beboerne kommer til det som skal være deres hjem fra nå av blir de servert vafler og en matbit. Det blir samling rundt bordet og hyggelige samtaler midt oppe i alt det nye. De frivillige som er knyttet til enhet sykehjem er kjente ansikter for mange av pasientene fra før og det kan være et godt holdepunkt når man er midt i flytteprosessen.

- Jeg har vært her og hjulpet til i to dager nå, og det virker som om flyttingen har gått stille og rolig for seg. Beboerne har slått seg raskt til ro i sine nye rom og på avdelingen, sier en av de frivillige, Bjørg Grimstad. Her sammen medf Torill Jonassen, May-Lill Elnes og Marit Gladsø som er klare for å servere kaffe og vafler til de nyinnflyttede på avdeling A.

Flytteprosessen er delt opp slik at en og en avdeling blir fylt opp av gangen. Det er tre bogrupper på hver avdeling, og de frivillige har også fordelt seg i grupper slik at de kan tilby hjelp til hele avdelingen samtidig.

Undommen stiller opp
Onsdag formiddag fikk det nyåpnede senteret også velkommen hjelp fra fire ungdommer som går i første klasse på Helse og oppvekstfag. De tok på seg arbeidet med å fylle på med nødvendige toalettartikler og utstyr på rommene slik at alt er klart til innflyttingen.

Frivillige-Bergheim-bo--og-aktivitetssenter-ung.png  Frivillige-Bergheim-unge.png  Frivillige-ungdommer.png

Robin Kværnberg, Sara Kristine Stensrud, Thea Angelica Olsson og Mathilde Berger Orud fra Halden videregående skole gjør en flott innsats og passer på at detaljene er på plass.

Tor-og-Tulle-Hveding.pngFrivillig arbeid gir mye
Sakte men sikkert fylles avdelingen opp med sine nye beboere mens trekkspillmusikken fra nok en ivrig frivillig lyder i bakgrunnen. Ekteparet Tulle og Tor Hveding har gjennom de siste ti årene trofast gitt av sin tid til glede for mange sykehjemsbeboere.

Aktivitet- og frivillighetskoordinator Anne-Berith Stangebråten gleder seg nå til å ta fatt på planleggingen av vårens aktiviteter. Hun oppfordrer alle som kunne tenke seg å være med eller trenger litt info om frivillighetsarbeidet om å ta kontakt.

Kontaktinfo til Bergheim bo- og aktivitetssenter finner du her.

Opprettet: 03.04.2019 14:40