Digitaliseringsprisen 2019 - Halden i finalen

Henrik Meyer Endret:22.05.2019 15:57

​Halden kommune er en av tre finalister i kampen om den prestisjefulle Digitaliseringsprisen - årets digitale suksesshistorie i offentlig sektor!

Det er Difi - direktoratet for forvaltning og IKT som deler ut digitaliseringsprisen og langt større aktører enn Halden kommune kjemper om å vinne den. Halden kommune er nominert for sitt mobilitetsprosjekt med deling av elbiler og elsykler. I finalen møter vi Nav og Direktoratet for byggkvalitet. Det var nominert 23 kandidater - 6 kommunale og 17 statlige.

Difi skriver følgende:

Halden kommune har gjennom sitt mobilitetsprosjekt utnyttet digital teknologi i kombinasjon med miljøvennlige transportmidler for å skape en effektiv og bærekraftig tjeneste for sine ansatte og innbyggere og besøkende i kommunen. Prosjektet går ut på at elbiler og elsykler kan bookes gjennom en brukervennlig app, og ansatte i kommunen får enkelt oversikt over tilgjengelige elbiler eller elsykler som kan benyttes for transport til møter i arbeidstiden. I tidsrom når kommunen ikke har behov for sine elbiler åpnes det opp for at innbyggere og besøkende til kommunen kan benytte elbilene. Bookingsystemet er koplet til ENTUR sitt etablerte mobilitetssystem, slik at brukere kan benytte elbilene i sin totale reiseplanlegging, og for en komplett reise fra A-Å.

Vinneren blir kåret på Digitaliseringskonferansen 11. juni.

Opprettet: 22.05.2019 15:49