Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Elbil-satsing får internasjonal oppmerksomhet

Henrik Meyer Endret:22.03.2019 09:54

​Halden kommune skal være representert under kongeparets statsbesøk til Chile neste uke. Kommunen er invitert til å dele kunnskap om Haldens nye elbil-deling.

Det er Innovasjon Norge som har invitert Halden kommune til å delta sammen med en stor næringslivsdelegasjon under kongeparets statsbesøk til Chile, og Halden kommune har takket ja til å delta. Det er ordfører Thor Edquist og Martin Vik, leder kommunikasjon og digitalisering, som vil representere kommunen under arrangementet i Chiles hovedstad Santiago. De reiser mandag 25. mars og kommer tilbake lørdag 30. mars.

Skal holde foredrag

Det er den nyskapende satsingen på deling av elbiler mellom kommunens ansatte og byens innbyggere som er årsaken til at Halden kommune er invitert. Martin Vik har vært prosjektleder for Haldens elbil-deling og under et norsk-chilensk næringslivsseminar skal han holde foredrag om dette. 

- Vi har lenge ment at transportløsningen vi har lansert i Halden med fordel kan kopieres av andre kommuner. At Chile har en interesse for dette viser at det vi har fått til i Halden ikke bare har nasjonal interesse, men også et internasjonalt nedslagsfelt. Det er fantastisk hvordan en norsk kommune kan bidra til å lage løsninger som også andre deler av verden er interessert i, sier Martin Vik. 

Nye ideer – nye kontakter

Innovasjon og nyskapning handler ofte om å utvikle gode ideer i samarbeid med andre aktører. Derfor er det en fordel å være tilstede der beslutningstakere er samlet. Under et statsbesøk som dette vil Halden kommunes delegater møte toppledere i en rekke store norske bedrifter i ulike bransjer, i tillegg til sentrale aktører som Innovasjon Norge. Som en av få deltakende kommuner gir dette oss en god mulighet til å knytte kontakter og å fortelle mange potensielle samarbeidspartnere om Haldens innovative næringsliv. 

Et viktig deltema under næringslivsarrangementet er løsninger for smarte byer og samfunn, så muligheten for å ha med andre gode ideer hjem igjen er også stor.

- Vi vil vise at i Norge kan man satse på innovasjon også i offentlig sektor, selv med begrenset med midler. Vi vil bli enda mer kjent i innovasjonsmiljøet, med Innovasjon Norge og vi vil se hvilke ideer andre har som vi kan ta med oss videre. Også er det slik at om Halden og vårt innovative IT-miljø i verdensklasse skal synes, da må vi være på de rette arenaene. For det er ingenting som kommer av seg selv, sier ordfører Thor Edquist.

Støttes av staten

Halden kommune har fått betydelige økonomiske bidrag som var avgjørende for å kunne iverksette elbilprosjektet. Det er gitt 2,3 millioner kroner i statlige klimasats-midler. I tillegg har Fylkesmannen i Oslo og Viken bidratt med 400.000 kroner. Det ligger en forventning bak denne støtten at Halden kommune bidrar tilbake med å gjøre vår nyskapende satsing kjent for andre som kan la seg inspirere. 


Opprettet: 22.03.2019 08:52

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar