Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Et nytt smittetilfelle i Halden

Henrik Meyer Endret:17.03.2020 19:19

​Nok en person i Halden er bekreftet smittet av koronaviruset Covid-19. Dermed er to haldensere smittet. Det er få som har vært i kontakt med den siste personen som er smittet.

En haldenser som ble innlagt på sykehuset i går er testet der, og analysen viser at personen er smittet av koronaviruset. 

- Personen som nå er bekreftet smittet av koronaviruset er på sykehus, men vedkommende er ikke alvorlig syk. Smittekilden er foreløpig ukjent, men dette jobber vi med å finne ut av. Nærstående familie er i karantene, sier kommuneoverlege Halvard Bø i Halden kommune. 

Etter det Halden kommune kjenner til har personen vært i kontakt med få personer og vi har varslet disse. 

Nye regler gir flere tester 

Halden kommune gjennomførte 16 tester i går mandag. 11 av disse har testet negativt og er altså friske. Kommunen venter fortsatt på analysesvar fra sykehuset for 5 av de som ble testet mandag.

Det har vært en markant økning i antall testede de siste dagene, særlig blant helsepersonell. Mens Halden kommune testet 16 personer på mandag, ble ytterligere 22 personer testet i dag tirsdag. Disse testene er ikke analysert ennå. 
13. mars kom Folkehelseinstituttet med nye regler for hvem som skal testes. I korthet gjelder det ansatte i helsetjenesten som har nærkontakt med pasienter og som får akutt luftveisinfeksjon med hoste, pustevansker eller feber, samt pasienter med slike symptomer som er innlagt eller skal legges inn på helseinstitusjoner. I tillegg skal de som får symptomer etter å ha vært i nærkontakt med en person som er bekreftet smittet, testes. Sårbare personer med symptomer skal også testes. 

- Tidligere var testing knyttet til personer som hadde vært i utlandet eller hadde hatt nærkontakt med en bekreftet smittet og som så hadde fått symptomer. Nå er målgruppen blitt større ettersom alle som jobber i helsetjenesten og har pasientkontakt og som får slike symptomer, skal testes. Som følge av dette er en vesentlig andel av testene som er utført de siste dagene av helsepersonell, sier kommuneoverlege Halvard Bø. 

Halden kommune har så langt utført omlag 70 korona-tester. I tillegg kommer tester som Sykehuset Østfold selv tar av egne ansatte. Dermed er det flere enn 70 haldensere som er testet, men det totale taller har ikke kommunen. Det er kun to tester som viser korona-smitte blant innbyggerne i Halden. Fortsatt er det en del tester som ikke er analysert. 


Opprettet: 17.03.2020 19:10

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar