Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Følg med på badevannskvaliteten

Lisa Gustavsen Endret:24.07.2019 11:48

​De to siste ukene har det ikke vært tilfredsstillende resultater av vannprøver tatt ved badestedet Isebakkestranda. 

Kommunen følger dette tett opp og prøvene som ble tatt 24.juli viser en god bedring i verdiene som blir testet, men de er fremdeles ikke bra nok til å få betegnelsen «god kvalitet».


- Jeg vil anbefale at små barn og personer med nedsatt immunforsvar lar være å bade på Isebakkestranda slik det er per i dag, sier kommuneoverlege Halvard Bø. Han poengterer at de minste barna har lettere for å få svelget vann når de leker og kan dermed få i seg for store mengder. Og voksne som vet at de risikerer helseproblemer ved ytre påvirkninger bør velge et annet badested.

- Det er en stor forbedring fra forrige vannprøve og vi vil ikke nekte noen å bade der, men ønsker at alle vurderer sitt eget utgangspunkt, sier Bø.
Halden kommune har mange flotte badesteder og det er kun Isebakkestranda som har hatt gult nivå; «mindre god badevannskvalitet» de to siste ukene. Ansatte i teknisk avdeling kommer til å søke etter kilden til forurensningen.

Sommervarmen har endelig nådd våre breddegrader og nå er det bare å reise ut til vann og sjø og kjenne at sola skinner og gradestokken viser gode temperaturer både på land og i vann. 
Badevannskvaliteten på Vanninga, Store Erte, Svalerødkilen og de andre stedene hvor det blir tatt prøver har fått fargekoden grønn; god badevannskvalitet.

Kommuneoverlegen i Halden fører tilsyn med kvaliteten på badevannet i kommunen. Badevannsprøver tas fra utvalgte badeplasser i distriktet i løpet av badesesongen og resultatene fra prøvetakingen finner du her.


Opprettet: 24.07.2019 11:39

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar