FHI anbefaler å utsette eller avlyse større arrangementer

Henrik Meyer Endret:11.03.2020 08:00

​Folkehelseinstituttet anbefaler 10. mars at store arrangementer utsettes eller avlyses. For mellomstore arrangementer anbefales det at det gjennomføres en risikovurdering. Halden kommune vil følge disse rådene, så dette vil bli gjeldene også for arrangører i Halden.

Arrangementer som samler mange mennesker kan gi grunnlag for stor smittespredning, både på selve arrangementet og ved bruk av offentlig transport til og fra arrangementet, samt etterpå i lokalsamfunnet der deltagere returnerer hjem.

Disse må avlyse eller utsette

FHI anbefaler å avlyse eller utsette alle innendørsarrangementer med 500 eller flere deltagere. Utendørsarrangementer med 500 eller flere deltagere som står eller sitter tett bør også avlyses. Forestillinger slik som teater, opera, kino og konserter omfattes av anbefalingene.

Disse må gjøre en risikovurdering

For alle offentlige arrangementer med mer enn 100 deltagere anbefales risikovurdering før gjennomføring. Arrangør har ansvar for å gjennomføre risikovurdering, som deretter må godkjennes av kommunen. Rådene vurderes fortløpende utfra global, nasjonal og lokal smittesituasjon for covid-19, og arrangører bør følge med på råd fra FHI.

Anbefalinger til arbeidsgivere

For kurs, seminarer og andre arrangementer som involverer helsesektoren eller deltagere med andre samfunnskritiske funksjoner bør det utvises særlig forsiktighet. Reise og deltagelse for nøkkelpersonell bør vurderes av arbeidsgiver. Skypemøter, webinarer eller lignende bør vurderes i forhold til fysiske arrangementer hvis mulig. Ved gjennomføring av arrangementer, bør man være ekstra nøye med å sikre at personer med symptomer ikke deltar, og at forebyggende hygienetiltak er på plass.

Planlegging og risikovurdering

Planlegging er nødvendig for å sikre god smittevernhåndtering. Alle små og mellomstore arrangementer som beskrevet over bør risikovurderes før det legges frem for godkjenning av lokale helsemyndigheter.

Risikovurdering bør omfatte punktene beskrevet i tabell 1 på FHIs nettside som du finner ved å klikke her. Se også tabell 2 på samme nettside. Det er et verktøy for risikovurdering som kan brukes.

Lokale arrangører skal sende sine risikovurderinger til Halden kommune på epost postmottak@halden.kommune.no

Opprettet: 10.03.2020 21:30