Feil om eiendomsskatt

Henrik Meyer Endret:21.02.2019 16:18

​Det har dessverre sneket seg inn en feil i alle meldinger om skattetakst som er sendt ut fra Halden kommune til alle som eier bolig i Halden. Det er likevel ingen som vil måtte betale mer enn de skal.

Halden kommune har for første gang sendt ut skatteseddel om eiendomsskatt digitalt til alle i Halden som har eiendom. Det er dessverre skjedd en feil i beregningen av årlig eiendomsskatt i denne skatteseddelen.

Skatteseddelen har overskrift «Eiendomskatt – melding om skattetakst for 2019». Skatteseddelen er informasjon om takstgrunnlaget på eiendommen din og hva du skal betale i eiendomsskatt i løpet av året. Teksten i dette brevet er korrekt, men utregningen er dessverre feil. Mens skattesatsen for boliger og fritidsboliger i Halden tidligere var 5,75 promille er dette senket til 3,75 promille fra 2019. Utregningen som er gjort i skatteseddelen tar ikke høyde for dette og dermed er summen som presenteres feil. Vi antar derfor at alle boliger har fått et for høyt beregnet beløp. Vi presiserer dog at taksten, bunnfradrag og skattegrunnlag er korrekt.

Vi beklager at dette er blitt feil, men vi gjør samtidig oppmerksom på at ingen behøver å bekymre seg for om de vil måtte betale mer enn de skal. Eiendomsskatten fordeles som vanlig på fire fakturaer gjennom året. Når du får fakturaene for dette vil beløpet være korrekt og beregnet ut fra en skattesats på 3,75 promille, slik at ingen skal betale for mye.

Halden kommune er nå i kontakt med vår dataleverandør av eiendomsskattesystemet for å finne ut av hva som har skjedd for å unngå at dette gjentar seg.

Opprettet: 21.02.2019 13:37