Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Flere sårbare barn får tilbud

Henrik Meyer Endret:01.04.2020 09:00

​Illustrasjonsfoto

​For noen barn er stengte skoler og barnehager en større utfordring enn for andre. Nå gjør vi noen endringer slik at de barna som trenger det mest skal få et bedre tilbud.  

Da skoler og barnehager ble stengt for normal drift tidligere i mars, ble det samtidig lagt til rette for at særlig sårbare barn skulle få en tilsynsordning i skole eller barnehage. I denne første fasen er det barnevernet som har vurdert hvilke barn som særlig har hatt behov for å være i skole eller barnehage. Det er altså barn som allerede har hatt en relasjon til barnevernet som så langt har fått et slikt tilbud. 

I tillegg har barn av foreldre som jobber i en samfunnskritisk funksjon hatt tilbud om tilsyn i skole og barnehage.

Flere får tilbud

I forbindelse med at de nasjonale tiltakene nå videreføres til over påske, har nasjonale helsemyndigheter åpnet for at flere barn skal få slikt tilsyn. Halden kommune har orientert ledere i skoler og barnehager om at det nå i større grad skal gjøres individuelle vurderinger. 

- Poenget er at det er flere barn enn de som barnevernet har kontakt med, som kan ha særlig nytte av å få komme i barnehagen eller på skolen. Fremover vil det være mer opp til en enkelte rektor og styrer i samråd med foresatte å bestemme hvilke flere barn som bør få et slikt tilbud. Jeg er glad for at statlige myndigheter nå gir oss muligheten til å ivareta flere på en bedre måte, sier oppvekstansvarlig Thea Dahlqvist i Halden kommune.

Det kan være ulike grunner til at barn og ungdom trenger et slikt tilsyn på dagtid utenfor hjemmet. Dette blir det nå større muligheter for. Det er den enkelte rektor eller styrer som nå får mulighet til å gjøre større individuelle vurderinger enn de forrige to ukene. Det er også disse som bestemmer hvem skal få et slikt tilbud. 

Behov for å snakke?

  • Er du bekymret for et barn, kan du ta kontakt med barneverntjenesten på tlf 69 17 46 00, eller barnevernvakten på 90173222. Barnevernvakten har døgnberedskap.
  • Barn og unge som er bekymret, kan også ringe til alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Telefonen er åpent alle dager hele døgnet.
  • Om du som forelder/foresatt opplever hverdagen nå som krevende og utfordrende, kan det være godt å snakke med en annen voksen. Du kan ringe Hanne Espelund i Familietjenesten på tlf  951 98 137 eller barneverntjenesten i Halden kommune på telefon 932 43 177 mellom kl.12 og 14, så får du snakke med en ansatt som har god barnevernfaglig kompetanse. Du kan være anonym.
Temaside fra Halden kommune: Koronainfo for foreldre og familier


Opprettet: 01.04.2020 08:53

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar