Folkehelseundersøkelsen «Oss i Østfold 2019»

Henrik Meyer Endret:29.03.2019 11:51

​Vi vil legge til rette for at det er god folkehelse i Østfold, og da må vi vite hvordan folk har det. I samarbeid med Folkehelseinstituttet gjennomfører Østfold fylkeskommune undersøkelsen «Oss i Østfold 2019».

Hvordan har du det, og hvordan trives du i lokalmiljøet ditt?

Dette spør Østfold fylkeskommune om lag 70 000 østfoldinger om i den største folkehelseundersøkelsen gjennomført i Østfold. Undersøkelsen er heldigital og går ut via e-post i slutten av mars. Hvis du er en av de som får epost med denne undersøkelsen er det viktig at du svarer. Halden kommune og andre kommuner i Østfold skal nemlig bruke dine svar som utgangspunkt for å gjøre hverdagen bedre for innbyggerne sine.

Vinn gavekort

Spørsmålene handler om helse, trivsel og andre forhold som har betydning for folkehelsa. Det tar om lag 15 minutter å svare på undersøkelsen. Alle som deltar i undersøkelsen er med i trekningen om fem gavekort til en verdi av 2000 kroner. Vinnerne vil annonseres på Østfold fylkeskommunes nettsider og Facebook-side.

Det er en lovpålagt oppgave for kommuner og fylkeskommuner å ha oversikt over folkehelsetilstanden blant innbyggerne sine. I folkehelsearbeidet må kommunen og fylkeskommunen være særlig oppmerksomme på utviklingstrekk som kan skape eller vedlikeholde sosiale eller helsemessige problemer og forskjeller. Derfor inneholder undersøkelsen mange spørsmål rundt levekår, lokalmiljø og oppvekst.

Hvorfor gjør vi dette?

Vi vil vite hvordan innbyggerne i fylket vårt har det. Vi håper så mange som mulig benytter anledningen til å svare. Det er viktig at mange deltar slik at vi får et riktig bilde av helse og trivsel i befolkningen. Det er på den måten vi kan sette i verk riktige og treffsikre tiltak for innbyggerne våre.

Resultatene fra undersøkelsen skal deles med politikere og ansatte i alle Østfolds kommuner og kunnskapen danner grunnlaget for det videre folkehelsearbeidet i fylket.

I tillegg til folkehelsearbeidet vil opplysningene fra undersøkelsen kunne benyttes videre i forskning.

Takk for at du hjelper oss å gjøre folkehelsa i Østfold bedre!

Opprettet: 29.03.2019 11:44