Frisklivssentralen arrangere Bra Mat kurs

Lisa Gustavsen Endret:31.01.2020 08:23

​Bra Mat  er et inspirasjonskurs hvor fokus rettes mot å øke motivasjonen for å oppnå et varig sunnere kosthold

Mat.jpgPå kurset følges Helsedirektoratets kostholdsråd og du vil få praktiske råd om kosthold i hverdagen, erfaringsutveksling, teori og matlaging. Kurset går over 5 kvelder a 2 timer. I tillegg er det en oppsummeringskveld etter sommeren hvor vi lager middag sammen.

Hvem passer kurset for?
Kurset er for deg som ønsker en varig livsstilsendring og kunnskap om mat som gir en sunnere kosthold. Det er ikke fokus på slanking, men på endring og bevissthet om matvaner. Kurset passer for personer som med fordel kan endre levevaner for å forebygge komplikasjoner og/eller utvikling av sykdom. Kurset er ikke behandlingsfokusert, og skal ikke erstatte individuell veiledning fra autorisert helsepersonell. Kurset gir deltakerne en introduksjon i endring av levevaner og forslag til hvordan en begynner prosessen med å endre kostvaner.

Effekter
Omlegging av levevaner, inkludert kostholdsendringer, har vist å senke blodtrykket betydelig, bidra til bedre regulering av blodsukkeret, gi gunstig effekt på risikofaktorer som overvekt, blodfettstoffer og senke risikoen for å danne blodpropper. Riktig mat gir økt energi og bedre helse.

Små skritt for varig endring
Kurset er basert på prinsippene om at det er de mange små skrittene som fører fram til et langsiktig mål. Derfor er det viktig at deltakere er bevisst og motivert for at endring tar tid. Da vil kurset gi størst utbytte.

Målsetting med kurset
Den overordnede målsetningen med kurset er å motivere, hjelpe og støtte deltakerne til å gjøre positive forandringer i kostholdet under mottoet «små skritt – store forbedringer»

Kursleder skal hjelpe deltakeren til å finne fram motivasjonen til å endre kostholdet sitt, blant annet gjennom å bidra med verktøy til å gjøre gode valg i hverdagen. Det er krav til oppmøte på kurskveldene.

Kursholdere er Willy Forsell og Benedicte Bakstad
Egenandelen for kurset er 500,-

Kursene foregår på mandags kvelder fra kl.18.00 - 21.00 på Gimle skole. Datoene fastsettes når det er nok påmeldte. Det er maks 10 plasser.

Ta kontakt på friskliv@halden.kommune.no eller Mona R. Henriksen på telefon 93244080 dersom du ønsker å delta.

Opprettet: 31.01.2020 07:56