Fritidskortet i Halden

Henrik Meyer Endret:28.09.2020 11:29
I høst kan alle barn og unge mellom 6 og 18 år i Halden få økonomisk støtte til fritidsaktiviteter. Her er kravene for å få slik støtte.

Oversikt over lag og foreninger som er med i ordningen

I vår ble det kjent at Halden kommune er en av tolv kommuner i landet som er valgt ut til å være pilotkommune for Fritidskortet som i 2020/2021 skal testes ut i Norge. Det betyr at Halden kommune får 10 millioner statlige kroner til å dele ut til byens barn og unge, slik at det skal bli enklere for alle å kunne delta på fritidsaktiviteter dette året.

Ny app fra Halden-bedrift

Fritidskortet er et tilbud til alle barn og unge i Halden som er i riktig aldersgruppe. Fritidskortet gjelder fra det kalenderåret du fyller 6 år, til og med kalenderåret du fyller 18 år. Totalt i Halden utgjør det over 4000 barn og unge. Målet med ordningen er at flere barn og unge skal få delta i faste og organiserte fritidsaktiviteter.

Utdelingen av den økonomiske støtten vil skje ved bruk av en nyutviklet nettside som hver og en må gå inn på. Ved siden av nettsiden vil det også lanseres en app senere. Utviklerne av nettsiden og appen vil være den lokale samarbeidspartneren Smart Cognition AS, og løsningen vår vil være klar i uke 41. Hensikten med å bruke nettside og app til dette vil være å gjøre det enkelt for de mange som ønsker støtte, og for kommunen som skal dele ut støtte til mange.

Dette er reglene

For å få dekket utgiftene dine må aktiviteten oppfylle noen kriterier:

• Barnet det søkes for må ha fylt 6 år, men ikke fylt 18 år.
  • Det aktuelle laget/foreningen må ha et tilbud som er godkjent av kommunen.
  • Aktivitetslederen i den aktuelle klubben/foreningen må ha gyldig politiattest.
  • Barnet må ha mulighet til å prøve aktiviteten 2-3 ganger uten å inngå medlemskap.
  • Deltakeravgiften kan ikke øke i denne perioden.
  • Deltakeravgiften kan inneholde treningsavgift, lisens og andre utgifter, men ordningen dekker ikke personlig utstyr som f.eks fotballsko, skøyter, instrumenter.
  • Aktiviteten må også være minimum 10 ganger i løpet av en periode på ca. et halvt år.
  • Du må benytte løsningen vi lanserer høsten 2020 for å få tilgang på denne støtten.
Ta vare på kvitteringen, eller et skjermbilde av kvittering fra nettbanken din når du har betalt, så vil vi informere nærmere om når du kan få refundert pengene dine. Du trenger ikke bekymre deg for om pengene vil bli refundert så lenge aktiviteten du deltar på oppfyller kriteriene over.

Er du i tvil om laget/foreningen der ditt barn er aktivt oppfyller kriteriene, da bør du ta kontakt med laget/foreningen eller Halden kommunes frivilligkoordinator.

Godkjente lag/foreninger

For å få støtte gjennom fritidskortet, må et lag/forening som er godkjent av Halden kommune stå bak fritidstilbudet det søkes om støtte til. For å bli godkjent må laget/foreningen ha sendt inn et kartleggingsskjema til kommunen. Når appen kommer vil alle de godkjente tilbudene finnes på den. Lag/foreninger som er godkjent for bruk av Fritidskortet finner du her.

Finner du ikke ditt lag eller forening?

Det betyr at laget ikke har meldt seg inn som et godkjent aktivitetstilbud til Fritidskortet enda. Da kan du enten kontakte laget/organisasjonen direkte og spørre om de kan lage et tilbud til Fritidskortet, eller du kan ta kontakt med kommunens frivilligkoordinator som igjen kan ta kontakt med den aktuelle klubben.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om ordningen, kontakt Halden kommunes frivilligkoordinator Tor-Håkon S. Nordenhaug på epost:
tor-hakon.nordenhaug@halden.kommune.no.

Opprettet: 20.08.2020 12:58