Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Garasjesalgdagen 2020

Henrik Meyer Endret:23.03.2020 11:15

Er du klar for en våropprydding? Kanskje du har mye du ikke trenger, men som er for bra til å kastes. Eller kanskje du vil på skattejakt? Uansett er garasjesalgdagen perfekt for deg!

DETTE ARRANGEMENTET BLIR IKKE GJENNOMFØRT SOM PLANLAGT, MEN UTSETTES INNTIL VIDERE SOM FØLGE AV SITUASJONEN MED KORONAVIRUSET COVID-19.

Søndag 26. april arrangeres garasjesalgdagen i Halden for første gang. Samme dag gjennomføres dette også i Fredrikstad og på Hvaler. 

- Gjenbruk er mye bedre for miljøet enn å kaste ting. Derfor oppfordrer vi alle som har brukbare ting de vil bli kvitt til å selge det eller gi det bort. Nå legger vi til rette for garasjesalgdagen sammen med våre nabokommuner slik at det blir enkelt for folk i Halden å gjøre sitt personlige bruktsalg kjent for andre, sier miljørådgiver Martine Ringdal i Halden kommune. 


Felles Østfold-oversikt

Fredrikstad kommune har gjennomført garasjesalgdagen med stor suksess i flere år. I nabobyen har de laget en elektronisk kartløsning der alle som vil arrangere et garasjesalg - eller loppemarked om du vil - kan markere dette på kartet. Slik blir det enkelt for andre å finne frem til alle de stedene der det arrangeres garasjesalg. 

- Garasjesalgdagen har som hensikt å få flere til å se verdien av gjenbruk. Vi samarbeider nå godt med Fredrikstad kommune om dette og håper også haldenserne ønsker å arrangere garasjesalg. Vi i Halden tar nå i bruk samme kartløsning som Fredrikstad og Hvaler. Dermed blir det bare et sted å orientere seg dersom man vil på garasjesalg i Østfold, sier Ringdal. 

Gjenbruk forlenger gjenstanders levealder, reduserer forbruksveksten og dermed klimagassutslippene. Gjennom en garasjesalgdag tilrettelegger vi i kommunen for at ting får et lengre liv hos andre. Dessuten er det jo også sånn at én persons søppel er en annen persons skatt.

Bli med på Garasjesalgdagen!

Alt du trenger å gjøre for å være en del av garasjesalgdagen er å registrere ditt garasjesalg i vår kartløsning:
Det finnes også et Facebook-arrangement for Garasjesalgdagen. Klikk her og meld deg på! Du kan også like Garasjesalgdagen på Facebook. Facebook-siden administreres av Fredrikstad kommune. 

Synes du ikke at du har nok å selge? Inviter med naboer og venner og slå dere sammen - jo fler, desto hyggeligere! Har du ikke egen garasje? Bruk trappa, hagen eller gårdsplassen!


Opprettet: 10.03.2020 13:11

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar