Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Halden - en by for alle

Henrik Meyer Endret:21.06.2019 12:52

I Halden bor det mer enn 31000 personer. Vi er alle ulike. Vi ser ulike ut. Vi tror ulikt. Vi liker ulikt. Likevel er vi alle like mye verdt. 

I dag har Halden kommune heist regnbueflagget på gangbrua midt i byen vår. Der er det godt synlig. Dette flagget vil vaie i vinden ut juni. Ifjor flagget vi med regnbuefargene i august da det ble arrangert Pride i Østfold for første gang. I år velger vi juni da det er Pride i Oslo og nasjonal oppmerksomhet.

Regnbueflagget symboliserer fellesskap og friheten til selv å definere sin identitet, kjærlighet og seksualitet. I 2019 er det 41 år siden regnbueflagget første gang ble brukt, og flagget er nå et verdenskjent symbol for rettighetene og frigjøringskampen for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner. Symbolikken om mangfold, fellesskap og rettigheter for alle uansett kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og seksuell orientering blir synliggjort hver gang regnbueflagget vises. 

Respekt er et av de viktigste ordene i Halden kommunes etiske retningslinjer. I det legger vi blant annet at vi som jobber i Halden kommune skal vise respekt for alle og legge til rette for mangfold og inkludering. Halden kommune jobber for alle som hører hjemme i Halden. Vi jobber også for at Halden skal være en best mulig by å bo i for alle.  

Uansett hvem du er, er vi her for deg. Det er plass til alle i Halden og det vil vi at alle skal se.

Derfor heiser vi regnbueflagget. 

Pride-flagg i Halden (Foto Henrik D. Meyer, Halden kommune).jpg


Opprettet: 21.06.2019 12:46

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar