Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Halden kommune har holdt sin første dialogkonferanse

Lisa Gustavsen Endret:30.05.2018 09:50 Emneord (los) Helse og omsorg, Prosjekter

​Med blikk mot fremtiden og de gode digitale løsningene inviterte helseadministrasjonen interesserte til dialog

​Byggingen av Bergheim bo- og aktivitetssenter er bakteppet for konferansen. Første spadetak er allerede tatt og planleggingen av de digitale løsningene er i gang. Kommunen trengte å formidle sine behov og ønsket samtidig ideer og innspill fra firmaer som er innovative og kan velferdsteknologi.

- Denne konferansen skal hjelpe partene inn i anbudsarbeidet, forklarte rådmann Roar Vevelstad etter at Martin Vik, leder for kommunikasjon og service, ønsket velkommen og var dagens konferansier.

Og han fortsatte med et krafttak; - Halden ønsker å bli den mest innovative kommunen i landet.

Med fokus på å få til det beste innen velferdsteknologi mener rådmannen kommunen må se mot morgendagens løsninger og nye måter å yte tjenester på.

- Vi ønsker at markedet skal presentere oss for digitale løsninger som skal være til det beste for beboere og pårørende når Bergheim bo- og aktivitetssenter står klart, sa Vevelstad.

Halden kommune har hatt god hjelp fra Nasjonalt program for leverandøranskaffelser i planleggingen av prosessen.

- Vi bistår kommuner som ønsker innovative tjenester, sa deres representant Ida Skaaret Laustsen da hun forklarte for både kommunens ansatte og de mulige anbudsgiverne i salen hva en dialogkonferanse egentlig er.

- I dag skal ingen selge inn sitt produkt men lytte og spørre og kanskje komme med nye ideer, utdypet hun.

23 aktører var til stede da Bergheim bo- og aktivitetssenter ble presentert som en mulig kunde.

Veronica-Aam.pngKommunalsjef Veronica Aam fortalte at Bergheim bo- og aktivitetssenter skal stå klart tidlig i 2019. Da må alt være på plass og alle brukersystem være optimale. Det er fokus på at både beboere, pårørende og de ansattes hverdag skal gjøres bedre og behov skal løses med velferdsteknologi.

- Vi ønsker å gjøre mye for trivsel og trygghet og legge til rette for nyskapning. Blant annet tenker vi mye på beboernes individuelle behov og interesser som vi ønsker å styrke, fortalte Øyvind Grandahl som er prosjektleder for velferdsteknologien som skal brukes på Bergheim.

 - Vi er veldig tydelige på at dette skal være et hjem. Det skal være trygt og fritt og med tilbud om aktiviteter, supplerte Inger Olsen, rådgiver i kommunalavdeling helse, som er med og planlegger det største bygget for pasienter med en demenssykdom i Norge.

Inger-Olsen-og-Øyvind-Grandahl.png


Opprettet: 22.11.2017 07:50

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar