Tittel: Halden kommune vant smartby-pris
Url: https://www.halden.kommune.no/nyheter/Sider/Halden-kommune-vant-smartby-pris.aspx
Halden kommune vant smartby-pris

Halden kommune vant smartby-pris

Henrik Meyer Endret:21.03.2018 14:59

​Med en fremtidsrettet helseløsning som gjør at nyutskrevne pasienter kan være hjemme i stedet for på sykehjem har Halden kommune vunnet Dataforeningens pris Årets smartbyløsning 2017.

Det var mange nominerte fra hele landet som konkurrerte om å ha tatt i bruk den beste løsningen for smarte byer i 2017. I finalen møtte Halden kommune to store aktører - OBOS og Oslo bysykkel. Likevel vant Halden kommune tirsdag kveld prisen "Årets smartbyløsning 2017".

Virtuell korttidsavdeling

Halden kommune vant prisen for "Virtuell korttidsavdeling". Ved å kombinere omsorg og teknologi kan dette være et svar på fremtidens utfordringer med flere eldre.

– I et samfunn hvor det blir klarere dag for dag at vi må bo lengre hjemme, mener juryen at Virtuell kortidsavdeling, ved hjelp av en kombinasjon av sensor- og kommunikasjonsteknologi og helsetjenester, gir en helt ny pasientopplevelse etter endt behandling. Ved bruk av teknologi vil pasienten komme hjem til trygge omgivelser samtidig med at han eller hun har en tett dialog med helsepersonell på responssenteret, og de har en alarmfunksjon hvis noe skulle skje. Integrasjon mot andre datakilder som vann- og strømmålere vil gi helsetjenesten, Halden kommune og til slutt pasientene, enda bedre og tryggere tjenester, sa Dataforeningens Terje Wold da han presenterte vinneren.

Juryformannen mener Halden kommunes løsning kan inspirere andre.

- Med ambisjon om enda flere brukere og allerede bevist stor verdi for byens innbyggere er virtuell kortidsavdeling til stor inspirasjon for andre byer og kommuner, sa Terje Wold.

Modig innsats

– Dette er veldig stort. Det har vært modig innsats fra mange ansatte i Halden kommune helt fra første idé til at vi er i mål og har fått det i drift, sier Veronica Aam, kommunalsjef for helse og omsorg i Halden kommune.

Halden kommunes virtuelle korttidsavdeling er muliggjort med midler fra Fylkesmannen i Østfold og Østfold fylkeskommune.
I den videre utviklingen av virtuell korttidsavdeling har Halden kommune samarbeidet godt med både private og offentlige aktører som Esmart Systems, Microsoft, Nordic Medialab og Høgskolen i Østfold.

​Fakta om prisutdelingen:

​Det er faggruppen Smartebyer i Den norske Dataforening som står bak prisen. Faggruppen er opprettet for å dele og øke kompetansen innenfor økosystemene som teknologi for smarte byer utgjør. Prisen ble delt ut i Oslo tirsdag 13. mars 2018.
​Juryen består av:
  • Bente Sollid Storhaug, administrerende direktør i Wizaly Nordic
  • Robert Steen, finansbyråd i Oslo kommune
  • Terje Wold, styreleder i Den norske Dataforening
  • Bernt Reitan, administrerende direktør i Ruter
  • Lauga Oscarsdottir, inkubatorleder i Startuplab.

smartbypris2017-2.JPG
Fra venstre: Enhetsleder hjemmesykepleie Marianne Horgen, Egil Lund Pettersen (leder hovedutvalg for helse, omorg og sosiale tjenester), ordfører Thor Edquist, kommunalsjef Veronica Aam og leder for kommunikasjon og service Martin Vik.

Opprettet: 14.03.2018 10:15
Du er her: Hjem > Nyheter > Halden kommune vant smartby-pris