Haldenserne stiller opp

Lisa Gustavsen Endret:15.03.2020 14:52

​Etter forespørsel om frivillige som kan bistå de som sitter i karantene med praktiske gjøremål, slik som å levere mat, har det meldt seg mange som ønsker å hjelpe.

​- Vi er imponert, takknemlig og rørt over det engasjementet som lokalbefolkningen i Halden viser, sier Rolf Karlsen. Han var fredag ute med en oppfordring i HA om at vi trenger frivillige som kan hjelpe de som sitter i karantene.

Rolf fikk mange henvendelser og har registrert svært mange, unge og eldre, som vil hjelpe til i en vanskelig situasjon.

Det er først og fremst matvarer som skal transporteres. Kommunen avtaler med butikkene som gjør jobben med å pakke bestillingene. Hjelperne henter pakkene og kontakter mottakeren per telefon. De avtaler levering, og pakkene settes utenfor døra til personen som er i karantene i henhold til avtalen.

- Vi har nå på plass en stort antall hjelpere. Kanskje det etter hvert dukker opp andre hjelpebehov, det vet vi ingen ting om – da kommer vi med nye ønsker om frivillig bistand, sier Rolf Karsen som er ansatt i avdeling for samfunnsutvikling.

Opprettet: 15.03.2020 09:39