Har du en hybelleilighet og litt hjerterom til overs

Lisa Gustavsen Endret:04.03.2020 11:19

​Da har du nå muligheten til å hjelpe en ung jente (17) som har opplevd vonde og vanskelige ting i sin oppvekst.

​Jenta er moden, høflig og selvstendig, men i behov av litt ekstra støtte og tilsyn i hverdagen. Halden kommune søker derfor etter noen som vil leie ut en hybelleilighet og samtidig være vertsfamilie for denne jenta.

Del dette med andre - så kan vi sammen finne den som kan hjelpe!

Adskilt, men tett på
Jenta skal bo adskilt fra familien, men likevel tett på. Hun bør bo i en egen enhet i samme hus eller på samme tomt. Det kan for eksempel være aktuelt med en sokkelleilighet eller et anneks.

Selv om hun skal bo for seg selv, vil det være positivt med trygge voksne som kan tilby noe praktisk og emosjonell støtte i overgangen til voksenlivet. Nettverket hennes er lite, og hun er derfor i en sårbar situasjon.

Barneverntjenesten søker ansvarsfulle mennesker som kan påta seg å være vertsfamilie og slik gi henne den støtten hun trenger og voksenpersoner å rådføre seg med. Hun går på videregående skole.

Det vil være barnevernet som skal ha det overordnede ansvaret, også i oppfølging av jenta. En av oppgavene til en vertsfamilie vil derfor være å kommunisere med barnevernet.

Sikker betaling
Halden kommune vil betale husleie på vanlig vis. I tillegg vil det gis en kompensasjon for å være vertsfamilie. Det er ikke aktuelt å bare leie en leilighet.

Det er ønskelig med positive mennesker som har et iboende ønske om å være betydningsfulle personer for en ung jente i positiv utvikling.

Kontaktinformasjon:
Arne Feste, Familiens hus, barneverntjenesten