Helsehuset har klargjort for en skjermet smitteavdeling

Lisa Gustavsen Endret:01.04.2020 14:51

​Ledelsen og ansatte har jobbet målrettet og effektivt for å opprette en sengepost for de som eventuelt må isoleres med koronavirus. Nå er de klare for å møte neste trinn i koronasituasjonen.

- Vi har i løpet av kort tid jobbet intenst med å rigge oss for å håndtere situasjonen på en best mulig måte, og ikke minst planlegge beredskapen fremover, sier enhetsleder for Helsehuset Solfrid Ramdal.

Hun føler at de er godt rustet og forberedt på utfordringene som måtte komme, men påpeker at ingen må slappe av på kravene nå.

- Det er viktig å fortsette beredskapsarbeidet og avgjørende for utviklingen av pandemien at alle følger rådene fra regjeringen og helsedirektoratet, sier Ramdal.

Smitteavdelingen er lagt til 5.avdeling på Helsehuset og det har vært en hektisk tid for mange for å gjøre dette klart på kort tid. De seks plassene som nå står klare skal i utgangspunktet være for Helsehusets pasienter, om noen av dem skulle bli smittet av koronaviruset.
Ved en utvikling med mange smittede kan hele 5.avdeling isoleres til kun å ha pasienter med påvist covid-19-smitte. Det vil da være plass til 22 pasienter på avdelingen og det er i tillegg lagt planer om flere plasser ved et økt behov.

– Det har vært en omfattende flytting av pasienter internt på helsehuset og til andre steder i enhet sykehjem for å øke kapasiteten vi trenger til rene smitterom, og til andre ordinære pasienter. Dette har vi fått til med mye dugnadsarbeid i samarbeid med andre avdelinger i kommunen, sier enhetslederen.

Ansatte på Helsehuset har trening og opplæring i å håndtere smitte. De arbeider under trygge forhold hvor alle prosedyrer i smittevern blir fulgt. Det er utarbeidet en smittevernplan for hvordan ivareta nødvendig og forsvarlig smittevern til pasientene, medarbeidere og andre smittebegrensende tiltak.

Helsehuset smittevern.jpg
Opprettet: 26.03.2020 16:04