Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Helsehuset klart for anbud

Henrik Meyer Endret:15.06.2020 11:18

​Halden helsehus

Ombyggingen av Helsehuset er kommet et viktig skritt videre. Nå legger Halden kommune det store byggeprosjektet ut på anbud. 

Halden kommune skal i 2020 og 2021 gjennomføre en omfattende ombygging av Helsehuset. I tillegg til at bygget skal moderniseres, skal flere helsetjenester samles her. Prosjektet omfatter helsehuset, mellombygget mot sykehuset og parkeringsområdene utenfor helsehuset. 

- Denne uken er det store byggeprosjektet lagt ut på anbud. Oppdraget er delt i to. Det vil være en anbudsprosess på selve bygget og en egen anbudsprosess på alt av utendørsområder, inkludert parkeringsanlegg, sier prosjektleder Ingar Orud i Halden kommune.

Mens utearbeidene vil være en totalentreprise, så vil ombyggingen av selve Helsehuset være en samspillkontrakt. 

- Det betyr at detaljplanleggingen av Helsehuset vil foregå i tett samarbeid mellom samspillsentreprenøren og Halden kommune som byggherre. Slik vil vi sammen finne de beste løsningene for bygget og brukerne, sier Ingar Orud. 

Halden kommune kommer til å tildele disse to kontraktene i månedsskiftet august/september. Utearbeidene kommer til å starte i løpet av senhøsten 2020. Ombyggingen av selve bygget ventes å starte i løpet av første kvartal 2021. Mye av tiden fram til dette vil gå med til detaljplanlegging. Det er også nødvendig med endelige politiske vedtak etter at detaljplanleggingen er gjennomført.

På grunn av koronapandemien er opprinnelig fremdriftsplan justert og det er nå beregnet at hele byggeprosjektet skal være ferdig første halvdel 2022. Innflytting kan skje etter dette. 

Vil du vite mer om ombyggingen av Helsehuset? Se prosjektets infoside her!


Opprettet: 15.06.2020 10:58

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar