Avtalelista er full

Lisa Gustavsen Endret:22.10.2020 11:21

Det er nå fullbooket for vaksinedosene som har blitt tildelt massevaksineringen, og dermed er det ikke mulig for flere å få satt influensavaksine i Porsneshallen i denne omgangen.

Det er dessverre ikke ledige timer igjen ved massevaksineringen i Porsneshallen 26.-28.oktober.

Dersom kommunen får tildelt flere vaksiner fra Folkehelseinstituttet,
vil det bli satt opp en ekstra vaksinasjonsdag senere i høst.

Det vil i så fall bli kunngjort i på kommunens hjemmeside.

Tilhører du risikogruppen og ikke har fått vaksinert deg hos fastlegen eller i Porsneshallen, kan du ta kontakt med fastlegen, få resept på vaksinen og kjøpe den på apoteket (koster ca. 140).

Massevaksineringen mot influensa vil i år foregå i uke 44 i Porsneshallen ved Halden videregående skole – inngang fra Tistedalsgata. Det vil være mulighet for parkering på anviste plasser i området.

De som er aktuelle for vaksinering er personer i risikogruppene, det vil si

• eldre fra fylte 65 år
  • beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • gravide i 2. og 3.trimester (etter 12.svangerskapsuke),
  • gravide i 1.trimester med tilleggsrisiko
  • barn og voksne med alvorlige kroniske sykdommer

I tillegg kommer helsepersonell med pasientkontakt. Disse vil imidlertid som regel få satt vaksinen på arbeidsplassen.

Andre enn gruppene nevnt ovenfor, skal ikke vaksineres i denne omgang. Disse må ta kontakt med egen fastlege, eventuelt med et apotek, etter 1.desember.

Alle må bestille time

På grunn av koronapandemien må vaksineringen gjennomføres annerledes i år enn tidligere år. Det viktigste er at alle må bestille time for å bli vaksinert. Det er foreløpig tilgjengelig 800 timer som er fordelt på:

• mandag 26. oktober kl. 09.30 – 15.00
  • tirsdag 27.oktober kl. 09.00 – 18.30
  • onsdag 28.oktober kl. 09.00 – 11.00

Avhengig av tilgangen på vaksine, vil det kunne bli lagt ut flere timer i uke 44, eventuelt senere i høst.

Bestilling av time

Bestilling av time kan skje på to måter.

• Enten ved å klikke på lenken https://helseboka.app/helseboka/booking/staff/125081 som bringer deg til en nettside hvor du kan sette deg opp på time selv. Dette er den raskeste metoden, da du slipper å stå i telefonkø.
  •
  • Eller du kan ringe telefon 969 43 745 (åpen fra kl. 08.00 - 11.15 og 12.00 - 15.30 i uke 43 og i uke 44 så lenge vaksinasjonen pågår).

I begge tilfeller vil bli du spurt om personnummeret ditt. Videre vil du måtte svare på en del spørsmål om du tilhører risikogruppen og om faren for at du reagerer allergisk på vaksinen.

Pris

Timebestillinger er gratis. Vaksineringen koster kr. 50 som du betaler med VIPPS eller kort etter at du er vaksinert.

Dersom du i tillegg ønsker pneumokokkvaksine, ber vi ta med opplysninger om hvilket år du fikk denne vaksinen sist. Dette kan du finne ved å logge deg på helsenorge.no. Prisen for pneumokokkvaksinen er kr. 300.

Vaksinasjonsdagen

• Møt mest mulig presis, men du mister ikke timen om du er litt forsinket
  • Du vil få utdelt munnbind og bli spritet på hendene når du kommer
  • Kle deg slik at det er lett å komme til på overarmen uten å måtte kle av deg mye klær