Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Hov, Risum og Knardal uten vann en natt

Henrik Meyer Endret:11.10.2018 12:32

En gammel kum ved Risum må byttes ut. Derfor må vannleveransen til om lag 750 husstander i Halden kobles fra en natt i oktober.

Mandag 15. oktober klokken 22.00 vil arbeidet begynne, og det er beregnet at arbeidet skal være ferdig til klokken 06.00 tirsdag 16. oktober. I dette tidsrommet vil svært mange i Halden være uten vann. 

Kongeveien skole 

Det er en gammel kum i bakken ved Risum ungdomsskole som skal byttes ut. Det er nødvendig å oppgradere denne nå for å koble nybygde Kongeveien skole på det kommunale vannsystemet. 

- For å kunne bytte ut denne kummen må vi slå av vannet noen timer. Det betyr at mange haldensere vil være uten vann i springen en periode. For at færrest mulig skal merke at vannet er borte har vi valgt å gjøre denne jobben på natten da mange sover. Ved å varsle om det på forhånd håper vi dette går uten vesentlige problemer for folk, sier avdelingsleder VA Roy Prang i Halden kommune. 

Disse mister vannet

Følgende områder vil bli berørt av dette anleggsarbeidet: hele Knardal, deler av Risum, Risumhøgda, Fredriksten hotell, Slavekirkegården, Hovsfjellet, Risum ungdomskole, Brattskott og ellers hele Hovsfjellet.

Noen vil bare merke trykkfall, mens mange vil miste vannet helt i dette tidsrommet.

- Vi har planlagt dette arbeidet til et tidsrom da det brukes lite vann. Trenger du likevel vann i dette tidsrommet må du tappe opp dette i god tid på forhånd, sier Prang.

Det er viktig at den enkelte planlegger for å dekke eget vannbehov. Fyll opp nødvendige beholdere for å få tatt tannpussen. Skal du veldig tidlig opp så planlegg dusjen kvelden før. 

Brunt eller hvitt vann

Når arbeidet er avsluttet og vannet blir koblet på igjen vil det noen steder bli brunt vann og mye luft i vannet. Vann med mye luft kan se ut som hvitt vann. Det er ikke farlig og det vil gå over. Halden kommune vil gjennomføre spyling av rør der det er nødvendig. De som selv opplever brunt vann og luft i vannet må bare la vannet renne til dette stabiliserer seg. 

Ved krise

Dersom det oppstår en akutt situasjon der noen trenger vann i løpet av natta, er det mulig å ringe Halden kommunes overordnede vakt på telefon 93244044. Da dette berører mange ber vi om at dette nummeret kun benyttes i akutte situasjoner.Opprettet: 11.10.2018 12:27

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar