Hva gjør du i Halden dersom du blir syk og får symptomer fra luftveiene?

Henrik Meyer Endret:14.03.2020 22:47

​Med luftveiene menes nese, svelg, hals, lunger.

Ved vanlig forkjølelse

Ved vanlige forkjølelsessymptomer – snue, sår hals, lett hoste, ingen eller kun lett feber – er det ikke nødvendig å ta kontakt med helsevesenet. Følg vanlige smittevernregler for å redusere faren for å smitte andre:

• Host/nys i papirlommetørkler som kastes etterpå.
  • Vask hendene ofte.
  • Vurder om du skal være hjemme fra jobb.

Ved sterkere symptomer

Ved mer uttalte symptomer – mer uttalt hoste, kortpustethet, sterk hodepine, feber over 38° C – ta kontakt med helsevesenet på telefon.

Dersom du
har vært i utlandet de siste 14 dagene eller
har vært i direkte kontakt med personer som har testet positivt på koronavirus eller
er helsepersonell eller
av andre grunner er engstelig for at du kan være smittet av koronavirus

skal du ringe den lokale koronavirus-telefonen 488 85200 for rådgiving. Koronatelefonen har åpningstid klokken 10-22.
I motsatt fall ring fastlegen din eller legevakten når fastlegen har stengt.

Ikke møt opp hverken hos fastlegen eller på legevakten uten å ha ringt på forhånd! Dette for å hindre spredning av smitte til andre pasienter.

Informasjon og råd

For oppdatert informasjon og generelle råd om koronavirus, se Folkehelseinstituttets nettsider eller ring instituttets informasjonstelefon 815 55 015.  Se også Halden kommunes samleside for all lokal informasjon om koronaviruset.

Opprettet: 14.03.2020 16:08