Influensavaksinen har kommet

Lisa Gustavsen Endret:11.10.2019 15:08

Litt senere enn vanlig, men nå har årets vaksine kommet til Helsekontoret​ og er du i risikogruppen kan du merke deg datoene for fellesvaksinering

Vaksinasjonsdager:

• Torsdag 31.oktober og fredag 1.november, åpent fra kl.09.00 til 14.00
  • Torsdag 7.november og fredag 8.november, åpent fra kl.09.00 til 14.00
  • Pris for influensavaksinen er 200 kroner.
  • Vil du ta både influensa- og pneumokokkvaksinen koster det 550 kr. Pneumokokkvaksinen skal kun tas hvert 10.år.

Det er to typer influensavirus, influensa A og influensa B, som hvert år forårsaker epidemier i den kalde års­tiden her i landet, vanligvis i perioden november til mars.

Influensavaksiner står i en særstil­ling blant vaksiner fordi de må tilpas­ses stadige end­ringer hos virus. Vaksinens sammensetning evalueres derfor hvert år. Endringer i virussammensetningen gjøres etter anvisning fra WHO (World Health Organization).

Årets influensavaksine inneholder antigener fra fire influensavirustyper: to influensa A-stammer og to influensa B-stammer. Dette gir den et bredere spekter for å treffe årets virustype.

Helsekontoret legger til rette for at de som er i risikogruppene kan komme på fellesvaksinering i Folkets hus,Tordenskjolds gate 4.

Det er mulighet for å ta heis via inngangen til kemnerkontoret for de som trenger det. Etter at vaksinen er satt må du vente i lokalene i 20 minutter før du går.

Madelene Berger fra Helsekontoret anbefaler alle i risikogruppen til å ta turen innom Folkets hus og benytte tilbudet om influensavaksinering.

Folkehelseinstituttet anbefaler influensavaksine spesielt for:

• Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine
  • Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • Alle fra fylte 65 år
  • Barn og voksne med:
  • diabetes type 1 og 2
  • kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
  • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
  • nedsatt immunforsvar
  • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
  • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

I tillegg anbefales influensavaksine til: