Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
 • Siste

Informasjon om koronaviruset (Covid-19)

Henrik Meyer Endret:29.10.2020 14:47

Her er statusoppdateringer og praktisk informasjon om koronaviruset (Covid-19). Denne siden vil bli oppdatert med siste informasjon ved behov. 


Testing for koronavirus
​Antall smittede i Halden
Ledig helsepersonell
Smittevernutstyr
For næringslivet
For foreldre/familier

Informasjon på fremmedspråk


Generelle spørsmål:  815 55 015
Lokal koronatelefon: 488 85200

Praktiske råd står under statusoppdateringene. 


Her finner du all koronainfo i Halden - dag for dag:


UKE 44

UKE 43

UKE 42

UKE 41

UKE 40

UKE 38

UKE 37


UKE 36

UKE 35

UKE 32

UKE 31

UKE 28

UKE 26

UKE 24

UKE 23

UKE 22

UKE 21

UKE 20

UKE 19

UKE 18

      UKE 17

UKE 13:

UKE 11:

 • 14. mars: Tiltak ved grensen
 • 14. mars: Første tilfelle av koronasmitte er bekreftet i Halden 
  Se opptak av pressekonferanse hos Halden Arbeiderblad
 • 14. mars: Hva gjør du i Halden dersom du blir syk og får symtomer fra luftveiene?

 • 13. mars: Se dagens pressekonferanse her
 • 13. mars: Så langt er 16 personer testet for koronavirus av Halden kommune. 13 av disse er friskmeldt. Vi venter på svar på de tre siste testene. 
 • 13. mars: Helsestasjonen stengt for vanlig drift. Endring av støttekontakttjenesten. Advokatvakten nå kun på telefon. Alternativ kontaktinformasjon Halden kommune.

 • 12. mars: Tiltak for foresatte i kritiske nøkkelfunksjoner
 • 12.mars:Helsedirektoratet har vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av Covid-19 
 • 12. mars: Nav Halden - Aremark har begrenset tilgjengelighet. Se informasjon her.   Halden bibliotek er stengt. Halden frivilligsentral er stengt. Havnekontoret og parkeringskontoret er stengt for publikum. Helsestasjon har begrenset drift. Edderkoppen gavemakeri er stengt.
  12. mars: Alle skoler og barnehager i hele Norge stenger. Se mer informasjon her.
  12. mars: Halden kommune har satt kriseledelse. Det er ingen kjente smittede i Halden. Kommunen iverksetter en rekke tiltak. Se egen pressemelding her.  Se opptak av pressekonferanse her (HA)

 • 11. mars: Halden kommune har i dag mottatt svar på ytterligere to tester som er utført. Begge disse er negative. Det betyr at alle de åtte personene som til nå er testet for koronaviruset i Halden er friskmeldte. 
  Vi ber om at publikum ikke ringer legevakten for spørsmål om koronaviruset. Hvis du ikke får svar på dine spørsmål på fhi.no eller halden.kommune.no bør du enten ringe Folkehelseinstituttets informasjonstelefon 815 55015 eller Halden kommunes informasjonstelefon 48885200 (åpent kl 10.00 - 22.00 alle dager). Legevakten bør i denne situasjonen få bruke sin tid på kritiske henvendelser, ikke generelle spørsmål. Det er til beste for alles sikkerhet.

 • 10. mars: FHI har publisert nye råd om arrangementer. Halden kommune vil følge disse rådene. Det betyr at flere arrangementer må utsette eller avlyse, mens andre må gjøre en risikovurdering. Klikk her for å lese en egen artikkel med viktig veiledning for arrangører og arbeidsgivere. 

 • 9. mars: Halden kommune skal i dag teste en ny person for koronavirus. Vedkommende har vært i kontakt med en annen person som har fått påvist smitte.

  UKE 10:

 • 4. mars: Halden kommune har i dag mottatt svar på to tester som ble utført tirsdag og begge disse er negative. Det betyr at alle de seks personene som til nå er testet for koronaviruset i Halden er friskmeldte. 
  4. mars: Ny regel om besøk på helseinstitusjoner: Personer som har vært i områder med vedvarende spredning av koronaviruset Covid-19 i de siste 14 dagene, må unngå å besøke helseinstitusjoner dersom det ikke er helt nødvendig. Dersom besøk ikke kan unngås, må avdelingen hvor pasienten ligger først kontaktes per telefon, slik at nødvendige smitteverntiltak kan iverksettes. Halden kommune innfører denne praksisen i tråd med Folkehelseinstituttets anbefalinger.

 • 3. mars: Halden kommune har i dag fått svar på en test og den var negativ. Det betyr at de fire første personene som er testet i Halden, alle er friskmeldte. I dag er to nye personer testet for koronaviruset. Det er ventet å få resultatet av disse testene i løpet av onsdag. 
 • 3. mars: I dag skal en femte person i Halden testes for koronavirus. 4 personer er testet tidligere og tre av disse er friskmeldt. Halden kommune venter dermed på resultatet av to tester. For samtlige av de testede anses risikoen for at de skal være smittet som liten.

 • 2. mars: Totalt er nå fire personer i Halden testet for koronavirus. Tre av disse er friskmeldt, mens vi venter på resultatene av testen for den siste. Inntil testresultatet er klart, pålegges denne ene personen hjemmekarantene. Alle er testet som følge av at de har returnert fra steder hvor det har vært påvist virussmitte. For samtlige av de testede anses risikoen for at de skal være smittet som liten. I tillegg må en person i Halden være i karantene fordi vedkommende har vært i kontakt med en av de smittede på Ullevål sykehus. Det er også to personer i Halden som jobber i helsevesenet som har fått beskjed om å ikke stille på jobb før om 14 dager. Det er besluttet som følge av nye regler fra Helsedirektoratet og Folkeheleseinstituttet som kom i helgen. 

  UKE 9:

 • 29. februar:  Per i dag er tre personer i Halden testet for koronavirus. Alle er testet som følge av at de har returnert fra steder hvor det har vært påvist virussmitte. Halden kommune har mottatt testresultater for to av de som er testet. Begge disse hadde negative tester, som altså betyr at de ikke er smittet av koronaviruset.

Hva gjør du i Halden hvis du blir syk og har symptomer fra luftveiene? Klikk her for informasjon! 

Slik unngår du smitte

Det viktigste en kan gjøre for å unngå å smitte andre og bli smittet selv – både når det gjelder influensavirus og koronavirus – er god hoste- og håndhygiene: 

 • Host og nys i et papirlommetørkle som kastes etter bruk. Har du ikke det er albuekroken et godt alternativ.
 • Vask hendene ofte og grundig, særlig når du har vært ute blant folk. Hånddesinfeksjon med et middel som inneholder alkohol, er et godt alternativ når en ikke får vasket hendene.


Testing for koronavirus

Dersom det bestemmes at du skal testes for koronavirus, vil dette bli gjort ved at noen kommer hjem til deg og tar prøver, eller ved at du blir bedt om å møte på Helsekontoret, legevakten eller et annet egnet sted i sentrum hvor det er avsatt egne rom for prøvetaking.

Prøvene tas fra nese og hals og sendes til Sykehuset Østfold på Kalnes for analyse. Svar på prøvene vil foreligge etter 2-3 dager. 

Hvem skal testes?

Følgende personer bør testes for korona-virus:

1) Personer som har symptomer og har vært i områder med vedvarende smitte, eller har hatt kontakt med et bekreftet tilfelle.

Områder med vedvarende smitte defineres for øyeblikket som Fastlands-Kina, Hong Kong, Singapore, Japan, Iran, Sør-Korea og regionene Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna og Veneto i Italia. Listen over land med vedvarende smitte kan endres. Se oppdatert oversikt her!

2) Personer som har akutt luftveisinfeksjon og som har hatt nærkontakt med personer som har fått påvist koronavirus.

Merk at friske personer skal ikke testes. Testing av både gruppe 1 og gruppe 2 forutsetter symptomer på akutt luftveisinfeksjon.

Hvem skal holde seg hjemme?

Avhengig av de opplysningene du gir, kan du bli bedt om å holde deg hjemme for å unngå å smitte andre. Også her vil vi følge de retningslinjer som er gitt av Folkehelseinstituttet.

 • Karantenetiden hjemme er 14 dager. 
 • Dersom du er hjemme i karantene, må du ordne med å få mat levert på døra. 
 • Helsepersonell vil ta daglig kontakt med deg.
 • Når det gjelder helsepersonell som har vært i områder med vedvarende smitte, men er symptomfrie, skal disse ikke gå på jobb de første 14 dagene etter at de kom hjem. De kan for øvrig bevege seg fritt, men bør unngå tett kontakt med sårbare personer. Ved det minste tegn til symptomer skal de holde seg hjemme (i karantene) og kontakte Helsekontoret.
 • Personer som helsemyndighetene anbefaler at skal holde seg hjemme, vil ha rett til sykmelding. 
 • Personer som isolerer seg frivillig (som altså ikke tilhører de tre kategoriene ovenfor), har ikke rett på sykmelding.


Koronasmitte og personvern

​Datatilsynet mottar mange henvendelser om koronavirus og personvern om dagen - særlig relatert til arbeidslivet. Her finner du derfor informasjon om relevant regelverk og råd som kan være til hjelp.
Trenger du mer informasjon kan du ta kontakt med personvernombud Hilde Furuseth, 
hilde.furuseth@halden.kommune.no


Opprettet: 28.02.2020 10:46

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar