Innflyttingsfest med kake på Bergheim tilrettelagt bolig

Lisa Gustavsen Endret:13.05.2020 14:35

​Leder Siv-Therese Lilleheier og enhetsleder Marianne Horgen er fornøyd med den nye tilrettelagte boligen på Bergheim.

Etter en hektisk og rask flyttesjau har beboerne i løpet av en helg flyttet over i en nyoppusset, større bolig på området.

​Det er ikke lenger enn et steinkast flyttelasset har gått, men med en mer praktisk og renoverte bolig har det blitt en ny hverdag for både beboerne og de ansatte.

Boligen har også byttet navn fra det litt utdaterte Bergheim trygdehybler til nå Bergheim tilrettelagt bolig. Og tilrettelagt har det blitt. Alle boenhetene har fått egen veranda, en romslig stue adskilt fra et soverom med tilhørende bad, noen av enhetene har også egen kjøkkenkrok.

-Takket være pårørendes innsats har flyttingen gått som en drøm. De har også gjort boligene for sine veldig hjemmekoselige og fine. Noen av beboerne har benyttet sjansen til å koste på seg noen nye møbler også, forteller leder Siv-Therese Lilleheier.

Tirsdag kom enhetsleder Marianne Horgen med kaker for å markere en vellykket flytting. Marsipankakene ble servert som dessert etter middag og hun passet på å slå av en prat med beboerne som satt rundt bordet og koste seg.

Det gjenstår en del møblering og utstyr i fellesområdene, men dette er ting som vil komme på plass i nær fremtid.

Boligen er delt i to avdelinger med åtte boenheter i hver. Enkelte har bodd på Bergheim trygdeboliger i mange år og synes det var trist å flytte. Men de har overraskende raskt funnet seg til rette i det nye huset og trives godt.

- Det er flere som bemerker at det er hyggeligere her hvor de bor litt lenger vekk fra veien. De har utsikt til hage og trær og koser seg med fuglesang og ekorn som springer opp og ned trestammene. Et stort pluss er at alle har fått sitt eget utested hvor de kan sette stoler og bord. Vi har også lyse fine fellesstuer samt to store verandaer hvor vi kan samles på fine sommerdager, sier Lilleheier.

Inngang Bergheim tilrettelagt bolig.png     Bergheim tilrettelagt bolig kake.png

Opprettet: 13.05.2020 14:17