Kabelfunn utsetter arbeid i Busterudkleva

Henrik Meyer Endret:09.11.2018 14:53

Natt til fredag fant vi to ukjente kabler i bakken da vi gravde i Busterudkleva. Derfor ble vi ikke ferdig og må fortsette denne jobben til uka. Busterudkleva blir stengt på nytt tirsdag 13. november.

Før Halden kommune startet dette planlagte anleggsarbeidet i Busterudkleva torsdag kveld, hadde kommunens folk sørget for kabelpeiling og kontakt med Hafslund som normalt ved slike arbeider. Ingen kabler var markert på Hafslunds kart, men det viste seg ikke å stemme. Kommunens folk fant to ukjente kabler i bakken da vi gravde. Etter Hafslunds anbefaling ble jobben derfor avsluttet uten å være fullført og veien ble åpnet for trafikk i 3-tiden natt til fredag.

Stenger veien tirsdag

Hafslund jobber nå videre med å finne ut hva slags kabler dette er. Halden kommune vil gjenoppta dette anleggsarbeidet tirsdag 13. november klokken 09.00 og da stenges veien for gjennomkjøring. Da vil også Hafslund ha ekspertise på plass for å sikre at gravearbeidet går trygt for seg. Det er av hensyn til sikkerheten ved jobbing med høyspentkabel at arbeidet denne gangen legges på dagtid.

For å redusere utfordringen for trafikantene stenges ikke veien før mye av morgentrafikken er gjennomført. Som følge av kabelfunnet er det vanskelig å anslå hvor lang tid dette arbeidet vil ta. Busterudkleva vil være stengt for gjennomkjøring til arbeidet er avsluttet. Veien stenges mellom Berga og Snippen. Det vil likevel være mulig å kjøre til eiendommer i området, men det er da viktig å kjøre ekstra forsiktig av hensyn til våre anleggsarbeideres sikkerhet.

Sikrer vanntilførselen

Halden kommune skal sette ned en ny kum i bakken utenfor lagerbygget midt i Busterudkleva. Den kummen skal gjøre det enklere å vedlikeholde hovedvannledningen som går gjennom byen. Det vil bidra til en enda sikrere vanntilførsel i Halden.

Noen få hus vil miste vannet som følge av dette anleggsarbeidet. De vil få beskjed direkte.

Opprettet: 09.11.2018 14:46