Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Korona påvirker ombygging av Helsehuset

Henrik Meyer Endret:03.04.2020 12:39

​Da koronaviruset kom til Norge var Halden kommune godt i gang med planleggingen av en omfattende ombygging av Helsehuset. Nå utsettes flyttingen av pasienter, men arbeidet med ombygging fortsetter.

Det har vært jobbet en stund med å klargjøre gamle Karrestad sykehjem slik at tilbudet ved Helsehuset skulle være der i cirka to år mens selve Helsehuset på Stangeberget bygges om. Det var planlagt at både sengeavdelinger og avdeling for aktivitet og mestring skulle flytte til Karrestad i slutten av april. Den flyttingen blir nå utsatt til august/september.

- Som følge av koronapandemien lar det seg nå ikke gjøre å gjennomføre denne flyttingen som planlagt i uke 17. Helsehuset har en viktig rolle i håndteringen av koronapandemien, samtidig som vi fortsatt ivaretar den vanlige driften der. Det fokuseres nå på å gi god omsorg og behandling til alle pasientene og samtidig tilby effektiv og sikker behandling til pasienter på en skjermet smitteavdeling, sier enhetsleder ved Helsehuset Solfrid Ramdal. 

Bakgrunn: Se infoside om byggeprosjektet her (NB: Ikke oppdatert med ny fremdrift)

Prosjektet stopper ikke

Til tross for at det ikke blir noen flytting i uke 17, fortsetter arbeidet med ombyggingen for fullt. 

Eiendomsavdelingen i kommunen og innleide håndverkere jobber fortsatt etter planen med å klargjøre Karrestad til slutten av april. Dette arbeidet pågår for fullt og er i rute, selv om flyttingen utsettes. I tillegg vil det også foregå ytterligere vedlikeholdsarbeid utvendig på Karrestad etter dette. 

Det er ennå ikke valgt hvilke firmaer som skal gjennomføre selve ombyggingen av Helsehuset, men det jobbes det også med. Det skal velges en entreprenør til utearbeidene ved Helsehuset og en entreprenør til selve ombyggingen. Dette jobbes det også videre med som normalt.

- Selv om vi nå må utsette flytting til Karrestad, så vet jeg at planleggingen ikke stopper opp på grunn av koronapandemien. Våre prosjektledere og arbeidsgrupper har nok å gjøre og vi ser fremdrift. Det er blant annet mye arbeid med å gjennomføre en god anskaffelsesprosess for et så stort ombyggingsprosjekt som dette og det arbeidet pågår nå for fullt, sier Ramdal. 


Opprettet: 03.04.2020 12:35

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar