Lærlingenes prosjekt

Lisa Gustavsen Endret:23.09.2019 13:34

​Halden er en by med lange steinarbeider-tradisjoner. Denne høsten får lærlingene i park og anlegg førstehånds kunnskap i å sette stein for å skape et fint utemiljø.

​- Dette er et rent lærlingprosjekt hvor de får erfaring om alt fra kostnadsberegninger, planlegging, grunnarbeidet og utførelsen av selve jobben, forteller leder Irene Østnes.

Prosjekt.pngDet er tre lærlinger som har fått jobben med å forskjønne området Verven ved Gamle Sørhaugen. Nora Martinsen og Oscar Olsen Magnussen er i full gang med arbeidet, Mathias Hansen var opptatt et annet sted denne dagen. Det er tungt arbeid og mye å lære når de skal lage stier og plasser med brostein og skiferheller.

- De tre lærlingene har hovedansvaret under ledelse av Timm Karlsen som er den beste på vår avdeling når det kommer til steinlegging, men vi andre på avdelingen kommer også til å hjelpe dem når vi har mulighet, forklarer Øsnes som viser lærlingene gode arbeidsmetoder.

Det er planlagt sitteplasser, grillplass, ny gressmatte og masse fine blomster som skal gjøre området til en hyggelig oase med nærhet til bryggepromenaden og med utsikt til Indre havn.

- Naboene i området ble nok litt forskrekket da vi kom med gravemaskiner og begynte å grave i gressplenen her, ler Østnes. Men nå kommer de nedom og synes planene for området ser veldig bra ut, kan lærling Nora Martinsen fortelle.

Prosjekt1.png

Opprettet: 23.09.2019 13:23