Martin Vik slutter

Henrik Meyer Endret:04.09.2019 15:05

​Martin Vik

Martin Vik har sagt opp sin stilling som leder for kommunikasjon og digitalisering i Halden kommune.

Vik har jobbet i Halden kommune siden 2005 og har de siste årene vært leder for kommunikasjon og digitalisering og har hatt fast plass i rådmannens ledergruppe. Som kommunikasjonssjef har Vik ofte frontet kommunen utad i media og er derfor kjent for mange i Halden, men i denne stillingen har han også lederansvar for politisk sekretariat, it, post og arkiv, i tillegg til kommunikasjon og service. I tillegg har Vik de siste årene jobbet mye med digitalisering og Smart City-konsepter og han har ledet arbeidet med å innføre deling av elbiler i Halden.

Halden har blitt lagt merke til

Vik slutter i Halden kommune for å begynne i en ny jobb hos bilimportøren Bertel O. Steen. Der skal han jobbe med å utvikle bildelingsløsninger gjennom de konseptene selskapet har etablert.

- Den vellykkede elbil-satsingen i Halden har fått mye oppmerksomhet nasjonalt. Når en av Norges største bilimportører nå velger å satse på elbiler i blant annet det kommunale markedet, er det derfor ikke overraskende at de vil ha med Martin på laget. Martin har lagt ned et stort og viktig arbeid for Halden kommune i mange år, og det er leit at vi mister en slik ressursperson. Likevel forstår jeg godt hans valg når denne muligheten meldte seg. I dag vil jeg først og fremst si takk for innsatsen og ønske han lykke til videre, sier rådmann Roar Vevelstad.

Martin Vik har blant annet ansvaret for gjennomføringen av valget og blir derfor i jobben til dette er gjennomført. Han slutter 15. september.

- Jeg er veldig stolt av at Halden kommune klarer å gjennomføre innovative satsinger som blir lagt merke til av ledende nasjonale bedrifter. De siste årene har vi lykkes med å rekruttere flere ledere fra næringslivet, kanskje fordi vi tenker nytt. Når vi nå avgir en leder til næringslivet, er det et bevis på at Halden kommune er en allsidig arbeidsplass med rom for nytenkning og et sted der det er mulig for dyktige medarbeidere å utvikle seg, sier Vevelstad.

Midlertidig leder

Øyvind Grandahl er konstituert i stillingen som leder for kommunikasjon og digitalisering. Han trer inn i denne rollen fra 16. september inntil en permanent løsning er på plass.

Grandahl har blant annet utdanning fra BI innen endringsledelse. Han kommer fra stillingen som spesialrådgiver og prosjektleder i staben til kommunalsjef for helse og omsorg. Der har han de siste årene jobbet mye med innovasjon. Han har vært sentral i planleggingen av nye Bergheim bo- og aktivitetssenter og kommunens øvrige arbeid med å utvikle velferdsteknologi.

- Jeg er glad for at Øyvind Grandahl har takket ja til denne utfordringen. Det gjør meg trygg på at kommunens arbeid innen kommunikasjon og digitalisering vil fortsette i riktig retning også i tiden som kommer, sier rådmann Roar Vevelstad.

Opprettet: 04.09.2019 15:01