Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Mer strøm til byens arrangementer

Henrik Meyer Endret:08.10.2018 17:06
​Nå gjør vi det enklere å lage gode arrangementer i Halden sentrum. Tre viktige arrangementssteder får nå arenastrøm. 

I begynnelsen av oktober startet arbeidet med å montere nye koblingsskap i Busterudparken, på Skolestadion og på torget. I løpet av høsten vil disse tre møteplassene være klargjort med arenastrøm – eller rødstrøm som arrangørbransjen kaller det.

- Det er tilstrekkelig med strøm til alt fra vaffelsteking til lyd- og lysrigger i stort konsertformat. Dette er en viktig investering for å gjøre det enklere å gjennomføre arrangementer i Halden sentrum, sier enhetsleder kultur Stein Wilhelmsen i Halden kommune.

Tidligere har det vært nødvendig med mer logistikk for arrangører som har brukt disse sentrumsnære arenaene. Man har vært nødt til å leie og rigge opp midlertidig utstyr for å skaffe nok strøm til en del større arrangement. Nå blir dette enklere fordi strømmen er på plass i permanente anlegg som godkjente arrangører vil få tilgang på. 

Parallelt med at Halden kommune investerer i arrangørstrøm i sentrum, jobbes det også med å oppgradere Fredriksten festning blant annet med strøm. Oppgraderingen i festningen er et samarbeid mellom Fredriksten festnings venner og Halden kommune. 

Monterer strøm i Busterudparken 2018 (Foto Henrik D. Meyer, Halden kommune).jpg


Opprettet: 08.10.2018 10:29

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar