Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Mistanke om koronasmitte ved tannklinikk

Henrik Meyer Endret:03.09.2020 13:34

Det er mistanke om at en ansatt ved Halden tannklinikk er smittet av koronaviruset. For sikkerhets skyld er klinikken stengt ut denne uken i påvente av svar på koronatest. 

En person ansatt ved Halden tannklinikk er testet for koronaviruset. Selv om resultatet ikke er ferdig analysert, har kommuneoverlegen mistanke om smitte. Resultatet av koronatesten er ventet i løpet av helgen, tidligst fredag. 

- Grunnet mistanke holdes Halden tannklinikk stengt til situasjonen er avklart. Vi gjør dette etter føre var-prinsippet, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund i Halden kommune. 

Alle berørte pasienter varslet

Den antatt smittede var på jobb mandag og tirsdag denne uka. Tannklinikken har gitt kommuneoverlegen oversikt over alle pasienter som var i kontakt med denne personen disse dagene. 

Disse pasientene, eller deres pårørende, er nå kontaktet av Halden kommune og orientert om situasjonen. De er pålagt midlertidig karantene fram til prøvesvar er klart. Hvis prøven viser positiv test, vil de berørte pasientene få utvidet sin karantene til ordinær ti dagers varighet. Hvis prøven er negativ vil karantenen oppheves. 

Det er ikke slik at alle som var innom Halden tannklinikk disse dagene blir berørt av dette. Dette påvirker kun personer som har vært i kontakt med den aktuelle medarbeideren. Halden kommune har varslet alle berørte pasienter direkte og vil videre orientere disse når prøvesvar er klart.

Vil ikke ta unødvendige sjanser

- Vi velger å stenge tannklinikken før vi har et positivt prøvesvar. Hadde vi ventet, ville flere pasienter vært innom klinikken de neste dagene. Det ville ha gitt økt risiko for smittespredning og det vil vi ikke ta sjansen på, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund. 

Halden kommune og Halden tannklinikk samarbeider godt om denne situasjonen. Klinikken har gode rutiner på renhold og desinfisering, så alt av nødvendig renhold vil bli utført. Klinikken har også god oversikt over sine pasienter og det gjør arbeidet med å begrense eventuell smittespredning relativt enkelt. Halden tannklinikk eies av Viken fylkeskommune.

Alle pasienter som får utsatt sine avtalte behandlinger som følge av denne situasjonen, vil få beskjed om det direkte fra tannklinikken. 


Opprettet: 03.09.2020 13:25

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar