Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Nå kan du søke om sosialhjelp digitalt

Henrik Meyer Endret:20.09.2019 12:15

​Astrid Nordstrand er leder for NAV i Halden.

​Trenger du sosialhjelp, blir det nå enklere å søke om dette. Nå har NAV Halden tatt i bruk en ny digital løsning som gjør at du kan søke hjemmefra når det passer deg. 

NAV har digitalisert flere tjenester, og fra nå er det også mulig å søke om sosialhjelp digitalt på nav.no for innbyggerne i de kommunene som har tatt i bruk den nye løsningen. I Halden tas denne løsningen i bruk nå i slutten av september. 

Enklere, raskere og sikrere

Den digitale søknadsprosessen for sosialhjelp er laget slik at den fungerer like godt uansett om du bruker pc, mobil eller nettbrett. Og selvsagt trenger du ikke forholde deg til NAVs åpningstider hvis du søker digitalt.

- Innbyggerne forventer at også sosialtjenesten er tilgjengelig i digitale kanaler, i tråd med digitaliseringen i NAV og i samfunnet generelt. For mange vil dette gjøre søkeprosessen mye enklere. Samtidig vil digitaliseringen gi en raskere saksgang, styrke dokumentsikkerheten og det vil gi oss på NAV mer tid til å hjelpe de som trenger det, sier Astrid Nordstrand, leder for NAV Halden. 

Trenger du hjelp?

At det nå blir enklere for de som ønsker en digital utvikling, betyr ikke at det blir vanskeligere for andre. 

Trenger du hjelp til utfyllingen, kan du ringe NAV Kontaktsenter på 55 55 33 33 og få veiledning over telefon. Du kan også få hjelp på NAV-kontoret i åpningstiden. Hvis du av ulike årsaker ikke kan eller ønsker å benytte deg av den digitale søknaden om sosialhjelp, kan du fortsatt møte opp på NAV-kontoret eller bruke papirsøknad.

- Vi åpner en ny kanal, men stenger ingen, sier Astrid Nordstrand.
 

Mer informasjon

For å søke sosialhjelp digitalt, må du logge deg inn på «Ditt NAV» på nav.no med BankID eller andre sikkerhetsløsninger som Buypass eller Commfides.


Opprettet: 20.09.2019 12:03

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar