Nasjonalballetten gjestet Bergheim bo- og aktivitetssenter

Lisa Gustavsen Endret:03.06.2020 19:25

Når publikum ikke kan komme til Operaen, kommer Operaen til publikum. 2. og 3. juni danset Nasjonalballetten fire forestillinger for unge og eldre i Halden – som var deres første by på vårens Østfold-turné. ​

– Vi gleder oss over å danse for hver og en, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen, som også er konferansier i forestillingen.

Nasjonalballetten kom med operabilen og en cirka 30 minutter lang forestilling med klassisk og moderne ballett. Beboerne ved Bergheim bo- og aktivitetssenter kunne oppleve noen av Norges og verdens beste dansere:Leyna Magbutay og Martin Dauchez danset en pas de deux – dans for to – fra den klassiske balletten Giselle, Daniela Cabrera og Yoel Carreño danset en pas de deux fra den klassiske balletten Le Corsaire, og Nae Nishimura, Rebekah Bloomfield, Johanne Wien Pedersen, Astrid Lyngstad og Sofie Ruthenbeck danset Resin, en humoristisk moderne ballett som leker seg med klassisk ballett, skapt av Alexander Ekman.

Nasjonalballetten er Norges eneste ballettkompani og holder til i operahuset i Oslo. De danser klassiske balletter som Svanesjøen, Tornerose og Nøtteknekkeren, men også moderne verk av store internasjonale koreografer og nyskapte verk. Siden 2012 har Ingrid Lorentzen vært sjef for Nasjonalballetten, etter mange år som solist i kompaniet. Det er til sammen 75 dansere i hovedkompaniet og kompaniet for unge dansere, Nasjonalballetten UNG.
Danserne kommer fra hele verden: I Halden danser japanske Leyna og Nae, franske Martin, kanadiske Rebekah, cubanske Daniela og Yoel og norske Sofie, Astrid og Johanne. Nasjonalballettens husregissør Marit Moum Aune står bak konseptet Nasjonalballetten kommer! Hun har skapt noen av kompaniets største suksesser og er en anerkjent teater- og filmregissør.
ballettsjef Ingrid Lorentzen.png   Bergheimbeboere ser ballett.png
Ballett.png