Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Ny brygge for store båter

Henrik Meyer Endret:27.03.2017 15:21

Før sommeren skal Halden få en ny, moderne brygge på Verven tilpasset store fritidsbåter. Noen båteiere vil måtte bytte båtplass.

Verven er et kommunalt bryggeanlegg på veien ut mot Eskeviken. Anlegget består av tre brygger og den som er nærmest byen (Verven 3) skal snart byttes ut. Med denne investeringer får Halden kommune en ny bryggepir som blir bedre tilpasset store fritidsbåter. Den nye brygga skal stå klar til 1. juni i år.

- Med det nye anlegget skal de store båtene på Verven få solide og trygge fortøyningsplasser ved en splitter ny brygge tilpasset dagens ønsker. I tillegg til ny brygge og utliggere blir det et helt nytt opplegg for strøm slik at hver båt kan få sin egen kurs med nok ampere, sier fagleder havn Torkel Varfjell i Halden kommune.

Halden kommune har gjennomført en anbudsrunde på dette prosjektet. Pontona AS leverte det beste tilbudet og skal dermed installere den nye brygga. Halden kommunestyre har tidligere gjort et vedtak om investeringer i nye bryggeanlegg og dette innkjøpet kommer som følge av dette.

Noen må bytte plass

Fordi den nye brygga lages for å møte behovene til store båter, kan det bli nødvendig å endre noe på fordeling av båtplasser når brygga er på plass. De mindre fartøyene, som er tilpasset dagens bryggeanlegg, får fremdeles bryggeplass i de gamle anleggene.

- Ingen mister plassen sin i området, men noen vil måtte flyttes på . Havnevesenet ber om forståelse for at en flytting har med den totale sikkerheten å gjøre, og jeg håper at en omrokkering ikke fører til alt for stor ulempe for brukerne, sier Varfjell.

En slik flytting er hjemlet i Havnereglementet, da dette er et særskilt tilfelle.

I anleggsperioden vil de med bryggeplass på Verven 3 bli tilbudt andre ledige plasser. Det kan også være mulig å ligge i gjestehavna for de som måtte ønske det, selvsagt uten ekstra avgift.

Kontaktinformasjon

Spørsmål kan rettes til fagleder i havna Torkel Varfjell på 99151011, eller Havnevakt på 48990222.

Opprettet: 27.03.2017 15:12

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar