Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Ny kommunalsjef

Henrik Meyer Endret:12.10.2018 09:37
Kent-Arne Andreassen (39) er ansatt som ny kommunalsjef undervisning, oppvekst og kultur. 

Andreassen kommer fra stillingen som assisterende rektor ved Borg videregående skole. Han bor i Halden og har tidligere jobbet mange år i Halden kommune.

- Jeg er veldig glad for at Kent-Arne Andreassen har sagt ja til å lede kommunalområde undervisning, oppvekst og kultur. Han har bred erfaring fra skolesektoren fra flere kommuner og han har vikariert i denne jobben tidligere. Kent-Arne er en dyktig leder med gode samarbeidsevner, sier rådmann Roar Vevelstad.

Tidligere rektor og lærer

Før Kent-Arne Andreassen gikk til Østfold fylkeskommune og Borg videregående skole jobbet han fem år i Halden kommune. Han var rektor ved Låby skole i flere år. I tillegg var han konstituert kommunalsjef i Halden kommune et halvt års tid i 2015. 

- Jeg ser veldig fram til å starte i denne jobben. Fra tidligere arbeid kjenner jeg Halden kommune godt. Jeg vet at organisasjonen har mange dyktige ansatte, tillitsvalgte og ledere og disse gleder jeg meg veldig til å samarbeide med, sier Kent-Arne Andreassen.

Han har også arbeidsbakgrunn fra kommunene Notodden, Kvalsund og Tromsø som rektor, inspektør og kontaktlærer. Andreassen er utdannet allmennlærer fra Høgskolen i Tromsø. I tillegg har han psykologi- og lederutdanning. 

- Da vi søkte etter ny kommunalsjef skrev vi at barna i Halden trenger deg som kan sikre helhet og sammenheng i alle de kommunale tjenestene som til sammen skal gi dem en trygg og fremtidsrettet oppvekst. Det er en viktig jobb Kent-Arne Andreassen har takket ja til. Jeg har stor tro på at han med sin bakgrunn og personlige egenskaper vil fylle rollen godt, sier Roar Vevelstad. 

Stort ansvar

Andreassen blir leder for en kommunalavdeling som består av 21 enheter med til sammen cirka 615 årsverk. Han blir en del av rådmannens ledergruppe som er kommunens strategiske toppledelse.

Kommunalsjef undervisning, oppvekst og kultur har ansvar for 6 kommunale barnehager, tilsyn med private barnehager, 8 barneskoler, 3 ungdomsskoler, voksenopplæring, Familiens hus og pedagogiske-psykologiske tjenester for Halden og Aremark kommuner, samt kulturområdet.

Kent-Arne Andreassen begynner i jobben i Halden kommune i løpet av januar 2019.
Opprettet: 12.10.2018 09:34

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar