Ny rektor for Kongeveien skole

Lisa Gustavsen Endret:06.07.2020 11:57

​           Arne Sandnes Larsen

​Halden kommune har ansatt Arne Sandnes Larsen som ny rektor ved Kongeveien skole.

Arne Sandnes Larsen (44) er opprinnelig fra Stavern, men har bodd i Bodø i mange år. Nå flytter han med familien til Halden. Larsen er utdannet allmennlærer ved Høgskolen i Bodø og har også utdanning innen spesialpedagogikk og historie. Han har videreutdannet seg innen skoleutvikling og ledelse og har en Master of business administration med fokus på skoleledelse fra Universitetet i Nordland.

Larsen jobber i dag som avdelingsleder spesialundervisning ved Bodin videregående skole i Bodø. I den stillingen har han vært leder for lærere, miljøterapeuter og fagarbeidere. Før dette jobbet han som avdelingsleder ved Mellomåsen skolesenter. Han har jobbet fem år ved oppvekst- og utdanningsavdelingen hos Fylkesmannen i Nordland. Der jobbet han mye med tilsyn etter opplæringsloven, veiledning og klagesaksbehandling, samt ulike satsinger på utvikling og forbedring i skolen. Han har også jobbet som kontaktlærer ved Alstad ungdomsskole og som faglærer og spesialpedagog ved Vestmyra ungdomsskole og Røvika ungdomssenter. Larsen har vært tillitsvalgt og klubbleder for Utdanningsforbundet i flere år.

- Jeg er veldig glad for at Arne Sandnes Larsen har takket ja til jobben som rektor ved Kongeveien skole. Han har en betydelig skolebakgrunn og bred erfaring med mange av de utfordringene og mulighetene man kan møte i skolen i 2020. Det er en slik leder vi har vært på jakt etter. Jeg er sikker på at Larsen vil gi viktige bidrag i å videreutvikle Haldenskolen i riktig retning, sier direktør undervisning og oppvekst Kent-Arne Andreassen i Halden kommune.

Arne Sandnes Larsen begynner i jobben på Kongeveien skole i siste halvdel av september. Det vil fortsatt være konstituert ledelse ved Kongeveien fram til dette.
Opprettet: 06.07.2020 07:44