Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Nye dødsfall som følge av korona

Henrik Meyer Endret:15.04.2020 11:18

​Ytterligere to haldensere har mistet livet som følge av smitte av koronaviruset. Dette er en mann i 60-årene og en mann i 70-årene.

En mann i 70-årene fra Halden døde på Sykehuset Østfold 14. april. En mann i 60-årene fra Halden døde på Sykehuset Østfold 2. april. 

- Det er med stor sorg vi igjen har mottatt budskapet om at koronaviruset har tatt liv i Halden. Jeg vil sende varme tanker fra alle oss her i Halden til de to familiene som nå er rammet. Vi tenker på dere og dere har vår dypeste medfølelse, sier ordfører Anne-Kari Holm i Halden kommune. 

- Begge de to mennene ble lagt inn på Sykehuset Østfold i midten av mars som følge av dårlig allmenntilstand. De testet positivt for koronavirus på sykehuset. Begge hadde annen sykdom som gjorde at de tilhørte gruppen av sårbare pasienter, sier kommuneoverlege Halvard Bø i Halden kommune.

- Koronaviruset har gitt oss alle en vanskelig tid. I respekt for de som må oppleve det aller største tapet, må vi andre fortsette å følge helsemyndighetenes anbefalinger om å vaske hender, holde avstand og være få sammen, sier ordfører Anne-Kari Holm.


Svikt i rutine

Det er en etablert rutine på at sykehuset skal varsle hjemkommunen når en pasient innlagt på sykehus dør. Det har ikke skjedd i disse to tilfellene og det er derfor Halden kommune nå varsler om et dødsfall som har skjedd for nesten to uker siden. Halden kommune var heller ikke varslet om det siste dødsfallet, men antar at et slikt varsel ville ha kommet i løpet av dagen slik rutinen tilsier. Halden kommune har vært i kontakt med Sykehuset Østfold om dette og fått bekreftet at sykehuset vil skjerpe oppfølgingen av sine rutiner. 

Fakta

I Halden er det til nå testet 315 personer for koronaviruset. 28 er bekreftet smittet. 3 personer fra Halden er døde som følge av koronaviruset.


Kontakt for media:


Henrik Diskerud Meyer, kommunikasjonsrådgiver
Telefon: 93256192
Klikk her for epost

Opprettet: 15.04.2020 11:14

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar