Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Nye parkeringsregler ved Skolestadioen

Henrik Meyer Endret:25.03.2019 11:20

​Heretter må du betale for å parkere i området rundt Rødsbergs plass og Skolestadioen. Følg med på nye skilt!

​Nå gjør vi det enklere å parkere for de som bor i området nedenfor Rødsberget. Vi utvider området for boligsoneparkering.

Dersom du bor i nærheten av Peder Ankersgate, Rødsbergsplass og Repslagergata – eller pleier å parkere i dette området, da bør du lese videre for nå blir det noen endringer.

Innfører boligsoneparkering

Nå gjør vi et større område på Bakbanken tilrettelagt for boligsoneparkering. Det er «Boligsone B02» som utvides til å inkludere områdene Peder Ankersgate, Rødsbergsplass og Repslagergata fra krysset ved Karl Johansgate. I disse områdene har det tidligere vært gratis å parkere og det har gjort det vanskelig for beboere å finne parkeringsplass i nærheten. Nå blir det slutt på gratisparkeringen. På den måten prioriterer vi de som bor i området. 

Boligsoneparkering er en ordning som gir beboere i et område noen særfordeler fremfor andre. Ordningen er etablert for å sikre de som bor i sentrum tilgang på offentlige parkeringsplasser.

Bestill boligsoneavtale

Dersom du bor i nærheten av dette området og ønsker å benytte deg av boligsoneparkering må du inngå en avtale med Halden kommune. 


Nye regler fra 1. april

De som ikke har avtale om boligsoneparkering må være oppmerksom på at det nå innføres nye regler i dette området hvor det tidligere har vært mange gratisplasser. Det vil fortsatt være mulig å parkere for bilister uten boligsoneavtale, men disse må betale for seg hver gang de parkerer. 

For å stå på disse plassene uten boligsoneavtale må du betale for sone 3. Det koster 15 kroner per time eller 50 kroner helt frem til klokken 8 neste morgen. Det er med andre ord ganske billig å stå lenge på disse plassene. Du betaler på automaten ved Fortums ladestasjon eller ved skateparken på Bakbanken, eller med EasyPark-appen. 

Ny automat og nye skilt har vært på plass en stund. Dette har stått der noen uker slik at faste bilister i området skal ha hatt muligheten til å få med seg endringene. 

Fra 1. april vil de nye reglene bli håndhevet. Det betyr at om du ikke har betalt parkering i tråd med nye regler etter 1. april vil du kunne få en gul lapp på bilruten. 

Opprettet: 25.03.2019 11:04

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar