Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Nytt om båtplasser i Halden

Henrik Meyer Endret:27.02.2019 16:13

​Halden kommune innfører noen endringer for å gjøre det enklere å ha båtplass i Halden. Er du en av dem som leier båtplass av oss må du vite dette.

I 2018 leide vi ut over 90 prosent av Halden havnevesens båtplasser og vi har venteliste på flere plasser. Det er et bevis på at havnevesenet er i godt driv og tilbudet til båtfolket blir stadig mer populært. 


Ny rutine for oppsigelse

I vårsesongen har havnevesenet stor pågang av henvendelser fra publikum. Mange ønsker båtplass, men det er ikke alltid alle kan få den plassen de ønsker. 

Dersom du ønsker å si opp din avtale om båtplass må du heretter gjøre det innen 31. mars. Dersom du ikke har sagt opp avtalen før dette, blir du fakturert som vanlig. Vi innfører denne tidligere oppsigelsesfristen for å gi flere som står på venteliste mulighetene til å få båtplass i Halden. Vi ønsker ikke at båtplasser skal sies opp så nærme sesongen at det blir for sent å leie ut plassen til ny kunde. 

Faktura og sesongstart

Fakturaen for båtplassen vil ha forfall 20.april. Vi åpner bryggene så fort isen har gått og det ikke er meldt mer kulde. 


Elektronisk booking av båtplass

Halden havn har begynt å ta i bruk «Havneweb» - en elektronisk løsning som gjør det enklere å søke om båtplass i Halden. Via kommunens nettside kan du nå søke om båtplass uten å måtte besøke eller ringe havnevesenet.

I denne nettløsningen kan du legge inn informasjon om hvor du ønsker båtplass og størrelse på plassen du trenger. Halden havn tar deretter kontakt eller tildeler en ledig plass. 

Denne bookingløsningen er tidsbesparende både for kundene og Halden kommune. På det meste i sesongen i fjor hadde Halden havn over 70 innkommende telefoner på en dag vedrørende båtplasser. I hovedsak er det en person som håndterer disse henvendelsene og derfor er det ikke mulig å svare opp alle disse på en gang. Ved hjelp av den elektroniske løsningen kan kunder registrere seg når det måtte passe, og vår saksbehandling går raskere. 

To endringer i reglene

Havnestyret har vedtatt to endringer i reglene som gjelder for de faste båtplassene våre. Dette bør båteiere som har båtplass fra Halden kommune være oppmerksom på. Klikk her for å lese mer om disse endringene som blant annet gjør det enklere å si opp avtaler med kunder som ikke bruker båtplassen sin. 

Parkering Grønland og Verven

Tidligere har båteiere med plass på Verven og Grønland fått gratis parkeringskort. Som tidligere varslet fjernes det i år.  Vi gjør oppmerksom på at det er mulig å parkere på Verven og Grønland med parkeringsgebyr på 50 kroner per dag. Søndag er det gratis.

Fakta om bryggeplassene

Sentralt i Halden tilbyr Halden havn en rekke attraktive båtplasser til rimelige priser. De fleste av våre anlegg har tilgang til vann og strøm. Flere anlegg er videoovervåket. Totalt har Halden havn 10 ulike bryggeanlegg til ulike prisklasser.  Vi tilbyr både sommerplasser og helårsplasser.  De mest populære plassene er på Verven og Langbrygga. I tillegg er det ventelister på plasser som har en bredde på fire meter og oppover. Halden havn tilbyr isfrie helårsplasser i Tista for båter som er under tre meter høye. Elektronisk booking gjør det enkelt å leie båtplass i Halden. Halden havn er en del av Halden kommune. 


Opprettet: 27.02.2019 16:04

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar