Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Oppstart av skoler

Henrik Meyer Endret:16.04.2020 11:03
Fra mandag 27. april kan SFO og 1. – 4. trinn på skoler i Norge åpne igjen. Slik vil vi planlegge oppstarten.


Før påske gjorde regjeringen det kjent at skoler i Norge kan åpne opp for de yngste fra 27. april. 

Følger nasjonale føringer

Etter en lang periode der barna har vært hjemme, forstår vi i Halden kommune at mange er usikre på hvordan en oppstart kan gjennomføres på en trygg måte. Halden kommune har ikke et enkelt svar på det i dag, men vær trygg på at vi er like opptatt av smittevern som dere. Vi skal følge de føringene vi får fra nasjonale myndigheter nettopp for å sikre at alt vi gjør skal være så trygt som det er mulig å få til både for barn, foresatte og ansatte.

Her er en foreløpig tidsplan for hva vi gjør og hva du kan vente deg av informasjon fra oss i tiden som kommer.

Slik jobber vi


  1. Denne uken starter vi med planleggingsmøter mellom rektorene og kommunens administrasjon for å kartlegge alt vi må få avklart før oppstart.
     
  2. Regjeringen har lovet å lage gode konkrete veiledere og opplæringsopplegg for å unngå smitte. Dette er verktøy for alle som jobber i skolene. Disse skal brukes i hele Norge for å sikre at ansatte ikke er i tvil om hvordan man skal unngå smittespredning. Dette er noe nasjonale myndigheter har måttet jobbe med i påsken og regjeringen har lovet at dette skal være klart for skolene mandag 20. april. I Halden kommune følger vi nøye med for å få tilgang på denne informasjonen så raskt som mulig. 

  3. Så snart vi mottar disse veilederne vil det være nødvendig både for kommunens administrasjon og skolens rektorer å bruke noe tid på å sette oss inn i dette. Vi må finne konkrete løsninger for våre skoler basert på de nasjonale føringene som blir gitt. Halden kommune vil derfor ikke kunne informere foresatte umiddelbart når veiledningen er klar. 

  4. Så raskt vi kan vil øvrige ansatte ved skolene våre få informasjon om hvordan de skal løse sine oppgaver. Dette vil komme via rektor. 

  5. Så raskt vi kan vil foresatte som har barn i 1. – 4. trinn og/eller SFO ved kommunens skoler få informasjon. Dette vil komme via skolens vanlige informasjonskanaler. 

  6. Tidspunkt for når ansatte og foresatte kan få informasjon (punkt 4-5) avhenger av når regjeringen leverer sin veiledning (punkt 2). Dersom dette ikke er klart før sent på mandag, vil kommunen trenge tirsdagen og kanskje noe mer til å gjøre nødvendige forberedelser før vi kan dele konkret informasjon. 

Betaling for SFO

Halden kommune gjør oppmerksom på at når SFO åpner igjen, blir det foreldrebetaling som vanlig. Foreldre skal betale fra den dagen de igjen får tilbud om plass. Det kan du lese mer om i denne meldingen fra regjeringen.

Spørsmål og svar

På denne siden fra regjeringen finner du svar på mange spørsmål det er naturlig å stille om oppstart av skoler og barnehager.


Opprettet: 16.04.2020 10:53

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar