Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Os-samarbeid med Smart Innovation Norway

Henrik Meyer Endret:02.07.2020 14:11

Fra venstre: Enhetsleder eiendom André Øraas, rådgiver Hilde Marie Wold i Smart Innovation Norway, prosjektleder bygg Arne Eikre (Foto: Åsmund Bråtekas, Halden kommune)

​Smart Innovation Norway skal hjelpe Halden kommune med å ta gode klimavalg i arbeidet med ny skole og idrettsarena på Os. Det allerede etablerte samarbeidet om Smart City gjør dette mulig. 

Gjennom den eksisterende Smart City-avtalen samarbeider Smart Innovation Norway og Halden kommune allerede om flere prosjekter knyttet til et smartere samfunn. Nå brukes denne avtalen til å sikre viktige klimavalg i Os-prosjektet. 

- Vi skal blant annet bidra med vår kunnskap om sirkulærøkonomi og vi skal hjelpe til med å innarbeide utslippsreduserende tiltak i Os-prosjektet, sier rådgiver Hilde Marie Wold i Smart Innovation Norway. 

Smart Innovation Norway samarbeider nå både med kommunens interne prosjektgruppe og Asplan Viak som nylig fikk oppdraget som arkitekt og prosjekteringsgruppe for Os-prosjektet. 

Følger opp klimaplan

Halden kommune vedtok nylig en egen kommunedelplan for klima og energi og denne planen slår fast et sterkt ambisjonsnivå for å redusere utslipp av klimagasser. Samarbeidet tar sikte på å inkludere ambisjonsnivået fra planen i den videre prosessen med å utforme Os-prosjektet. 

I denne forbindelse har Smart Innovation Norway og Halden kommune gjennom Smart City-programmet søkt om klimasatsmidler for et forprosjekt. Nå har Miljødirektoratet tildelt cirka 600.000 kroner til dette arbeidet. Noe av det det jobbes med som følge av dette er kartlegging og vurdering av materialvalg.

- Dette samarbeidet er meget positivt. Nå ser vi fram til å utvikle dette videre slik at vi kan integrere gode miljøløsninger på den nye idrettsarenaen og skolen på Os, sier prosjektleder bygg Arne Eikre i Halden kommune.

Se informasjonssiden for Os-prosjektet her


Opprettet: 02.07.2020 14:03

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar