Pårørendeskolen høsten 2019

Lisa Gustavsen Endret:03.09.2019 12:54

​Pårørendeskolen er et samarbeid mellom Halden kommune og Halden demensforening.

​Pårørendeskolen skal bidra til at deltakerne får informasjon og kunnskap om demens samt hvordan de kan møte praktiske og følelsesmessige utfordringer. Samtidig får deltakerne mulighet til å møte andre i samme situasjon, utveksle erfaringer og støtte hverandre. Pårørendeskolen er et tilbud til deg eller dere som har et familiemedlem med mistanke om eller med en demenssykdom. Det er satt av fem torsdagskvelder med enkel servering.

Sted: Bergheim bo og aktivitetssenter, kultursalen – Grimsrødhøgda 109                                                                      Klokkeslett: Kl.18-21 hver kurskveld

Kurset koster 250 kr som dekker kursmateriale og enkel servering. Dersom flere fra en familie vil delta koster det full pris for en i familien og 100 kr for ekstra familiemedlem.

Betales ved påmelding til konto nr 1105 28 38136 eventuelt ved første møte.

Tema de ulike kurskvelder

19.sept.  De ulike demenssykdommene v/ Allmennlege Bent Larsen.

26.sept.  Kommunikasjon og utfordrende adferd v/ Benedicte Bakstad.

10.okt.  Rollen som pårørende v/ Marie Herrebrøden og Finn Eng.

17.okt.  Rettigheter og tjenester for demenssyke. Vergemål v/ Benedicte Bakstad.

Fremtidsfullmakt v/Gerd-Berit Odberg

24.okt.  Den dårlige samvittigheten og sorgarbeid v/ Hilde Finsådal                                                                                                    Oppsummering av kurset og veien videre.

Påmelding til: demensforeningen.halden@gmail.com  eller Benedicte.Bakstad@halden.kommune.no

Benedicte Bakstad, mobil: 93244096,
Demenskoordinator Halden og Aremark kommune

Gerd-Berit Odberg, mobil: 91703754,
Halden demensforening

NB: Mandag 23.sept kl.19.00 er det gratis foredrag om «Adferdsproblemer ved demens» v/ overlege Peter Bekkhus-Wetterberg i aulaen på Halden videregående skole, Porsnes.

Opprettet: 03.09.2019 12:42