Rokke gjenvinningsanlegg selger nå jord

Lisa Gustavsen Endret:22.05.2020 14:10

​Kåre Edvardsen

​På Rokke kan huseiere levere hageavfall. Dette avfallet blir så sendt videre til et firma som komposterer og bearbeider det til en næringsrik jordblanding.

​Jorden du kan få kjøpt på Rokke har benevnelsen «Jordforbedring 60» og er en moldrik, torvfri jordblanding som egner seg godt til innblanding og forbedring av eksisterende jord ved etablering av plantefelt for busker, trær og stauder. Den egner seg også for innblanding i eksisterende jordmasser til grasbakker og plen. Jordforbedring 60 består av 60% kompost og 40 % sand.

- Det er positivt at vi nå kan tilby innbyggerne å kjøpe jord på Rokke. Jorden er opprinnelig hageavfall fra Halden som vi leverer til kompostering i Askim. Komposten ligger og modner et år, for så å bli siktet og blandet med sand før den er klar til bruk, sier koordinator på renovasjonsavdelingen, Kåre Edvardsen.

Trenger du jord til hagen er det bare å hekte på hengeren og ta en tur til Rokke gjenvinningsanlegg. Ved kjøp av jord er det en minimumsgrense på 100 kg. Det samme gjelder for granbark.

- Det vi selger er veldig god jord og prisen er på 1000 kr tonnet, det vil si 1 kr kiloen. Det går an å kjøpe mindre mengder enn et tonn, men vi har satt minimumsgrensa på 100 kg, forklarer Edvardsen som kan fortelle at de også selger kvernet og siktet granbark til 1200 kr per tonn.

Varedeklarasjon brosjyre form 60.docx

Her finner du åpningstidene på Rokke avfallsanlegg

Kompost.pngIllustrasjonsbilde

Opprettet: 22.05.2020 13:03