Russetreff utsatt

Lisa Gustavsen Endret:18.03.2020 14:13
Fredriksten kro

​Halden kommune har i dag bestemt at Landstreff Fredriksten ikke kan gjennomføres som planlagt i april på grunn av Covid19.

​Etter tett kontakt mellom kommunens kriseledelse og kommuneoverlegen er kommunens helsemessige vurdering at Landstreffet for russ på Fredriksten blir avlyst. Det er vurdert at et slikt stort arrangement har for høy risiko med hensyn til smittefare og spredning.

Kommunen ønsker å verne kommunens lokale befolkning mot smitterisikoen og samtidig ta hensyn til – på russens vegne - nasjonale oppfordringer om å unngå å reise ut av egen kommune.

Kommuneoverlegen vedtok etter en helhetsvurdering at Landstreff Fredriksten 2020 i dagens smittesituasjon forbys gjennomført med hjemmel i smittevern-lovgivningen.

- Vi har valgt å flytte Landstreffet til et senere tidspunkt og kommer tilbake til dette fredag 29. mai da vi vet mer om denne situasjonen vi nå befinner oss i, sier arrangør av russetreffet Lasse Kjønigsen til HA.

Her er Halden kommunes samleside for informasjon om koronapandemien

Opprettet: 18.03.2020 13:53