Så busta fyker - debattmøte om byutvikling

Henrik Meyer Endret:20.05.2019 09:05

​Halden kommune ønsker velkommen til "Så busta fyker - et noenlunde sivilisert debattmøte om byutvikling i Halden". Living Alma spiller og vi tilbyr gratis barnevakt, mens du lytter!

Det er nå vi skaper det Halden barna våre skal bli voksne i. Hva bør vi tenke på for at byen vi liker så godt, også skal være et sted våre barn og barnebarn velger å bli boende om noen år? Hvordan skal vi utvikle byen vår for at flere skal ønske å flytte hit?

Dette er vanskelige spørsmål. Noen ganger ender slike spørsmål i en krangel så busta fyker, men vi ønsker velkommen til det vi tror blir et både hyggelig og sivilisert debattmøte om byutvikling.

Helt gratis kan du få med deg foredragsholdere med solid kompetanse og sterke meninger om byutvikling. Erling Dokk-Holm, Lars Ueland Kobro, Jo Ese og Gry Rustad Pettersen kommer. Brygga kultursal holder åpen bar, mens Living Alma byr på musikalske godbiter så dette blir både interessant og hyggelig. Dessuten byr vi på gratis barnevakt! Ta med barna til Brygga så er Ane Helgestad og Marie Johannessen Rieder fra Brekkerød barnehage klare for å gi også barna en fin kveld.

Erling Dokk-Holm

Erling er førsteamanuensis ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Utdannet statsviter. Han er aktiv i samfunnsdebatten, både gjennom sin spalte i Dagbladet Magasinet, og som kommentator på byutvikling og arkitektur i Dagens Næringsliv. Holm har arbeidet akademisk med byutvikling, design, arkitektur og moderne forbruksmønster. Han har tidligere vært ansatt ved Høyskolen Kristiania, i Norsk Form og ved Arkitekthøyskolen i Oslo ved Institutt for urbanisme og landskap, der han også skrev sin doktorgrad. Doktorgraden er en studie av offentlige, kommersielle og urbane rom.

Lars Ueland Kobro

Lars er leder av Senter for sosialt entreprenørskap og samskapende sosial innovasjon ved Universitetet i Sørøst-Norge. Kobro var tidligere forsker i Telemarksforsking med regional utvikling og attraktivitet som spesialområde. Statsviter med en allsidig yrkesbakgrunn fra både frivillig sektor, offentlig sektor og som gründer og partner i privat virksomhet. Fellesnevnerne for arbeidet har vært innovasjon, utvikling, strategi og ledelse.

Jo Ese

Jo er høgskolelektor ved Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag ved Høgskolen i Østfold. Ese er særlig interessert i folkehelse sett i sammenheng med by- og stedsutvikling og sosiale ulikheter i helse. Brorparten av Eses arbeid er konsentrert om byer og tettsteder i Østfold, og innenfor tema som lokalsamfunnsutvikling og lokalsamfunnsarenaer.

Gry Rustad Pettersen

Gry vil være ordstyrer. Hun har tidligere jobbet med byplanlegging i Fredrikstad kommune. Nå er hun prosjektleder for Bypakke Nedre Glomma der hun har ansvar for å koordinere samarbeidet aktørene mellom innenfor arealutvikling og tilrettelegging for kollektivtransport, sykkel- og gange. Pettersen bor i Halden.

Living Alma

Living Alma er et indie-folk-pop-band fra Halden. Musikken deres kan beskrives som et møte mellom det akustiske , nakne , og en mer svevende  og sprø lydverden iblandet bløte og lekne vokalharmonier.

Ordfører Thor Edquist vil ønske velkommen.

Halden kommune ønsker velkommen til "Så busta fyker - et noenlunde sivilisert debattmøte om byutvikling i Halden"!

Opprettet: 20.05.2019 08:58