Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Samarbeid om sykefravær

Henrik Meyer Endret:22.10.2019 13:45

​Ledere fra Halden kommune var tirsdag samlet for å jobbe med å få ned sykefraværet. 

​Halden kommune jobber mye med å redusere sykefraværet i organisasjonen. I dag møttes ledere og tillitsvalgte for å lære av de som har fått det til. 

Halden kommune har både avdelinger med en del sykefravær og avdelinger med lite sykefravær. Nå jobbes det systematisk for å redusere sykefraværet i hele kommunen. 

- Det er viktig både for å drive effektivt og for at ansatte skal ha det bra på jobb, sier rådmann Roar Vevelstad. 

Sentralt i dette arbeidet er et samarbeid med bedriften People@Work som har spesialisert seg på å sikre gjennomføring av aktiviteter som reduserer sykefravær. 

Tirsdag var 90 personer fra Halden kommune med på en samling sammen med People@Work på Remmen. Samlingen var for alle ledere, hovedtillitsvalgte og kommunens hovedverneombud. Under denne samlingen ble det diskutert metoder og tiltak knyttet til beste praksis om sykefravær. 

20191022_ledersamling_sykefravær3_roar.jpg- Lederne har en sentral rolle i arbeidet med å få ned sykefraværet. Gode resultater avhenger av riktige aktiviteter og skikkelig gjennomføring, og det er det vi setter i gang med en slik samling vi har hatt i dag, sier Vevelstad. 

Med bistand fra People at work er det tidligere gjennomført workshops med et mindre utvalg ledere i helse og omsorg, teknisk og undervisning og oppvekst. Disse representerer enheter eller avdelinger som har lavt sykefravær eller har gått fra høyt til lavt fravær. Under tirsdagens samling deltok disse lederne i en paneldebatt der de blant annet delte sine erfaringer og refleksjoner rundt ledernes rolle i arbeidet med sykefravær. 

- I en kommune er det mange som jobber med helt ulike fag. Likevel kan man lære mye av hverandre. Ved å samle ledere gir vi de som har en utfordring med sykefravær en mulighet til å lære av de som har fått det til. Kombinert med å innføre metoder andre har prøvd før oss, håper vi dette vil bidra til et lavere sykefravær i Halden kommune i årene som kommer, sier rådmannen.  

I neste fase vil lederne i Halden kommune få tilgang på et app-basert verktøy som skal gjøre det enklere å følge opp fravær.
20191022_ledersamling_sykefravær1.jpg 


Opprettet: 22.10.2019 13:37

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar