Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

Skal reparere gangvei ved sykehuset

Henrik Meyer Endret:10.09.2020 15:07

​Denne gangveien skal bli ny. 

Gang- og sykkelveien som går fra sykehuset mot byen ned til Forstrømsvei har lenge vært dårlig. Nå skal den endelig settes skikkelig i stand og universell utforming vil være en viktig del av dette arbeidet. 

For mange som bor på Glenne og Låby er gang- og sykkelveien som starter nedenfor legevakten en mye brukt snarvei til byen. Takket være kommunale koronakroner og midler til universell utforming, skal denne gangveien endelig settes i stand. 

Universell utforming

Gangveien blir stengt fra fredag 11. september. Det er vanskelig å anslå hvor lang tid gangveien vil være stengt fordi dette er en omfattende jobb i ulendt terreng. 

- Gammelt rekkverk og all asfalt skal fjernes. Gamle fundamenter i grunnen skal graves opp for å gi jevnere grunn. Deretter skal gang- og sykkelveien bygges opp igjen fra grunnen med ny asfalt og nytt rekkverk på hele strekningen. I tillegg skal vi oppgradere et par hvileplasser, sier prosjektingeniør Thor-Ole Nilsen i Halden kommune. 

Midt i bakken er det et lite hvileplatå med en benk. Dette skal tas vare på og utbedres. Det skal samtidig lages bedre plass slik at også folk med rullator eller barnevogn kan ta en pause i bakken. På toppen av fjellet er det også et par benker der man kan nyte byens kanskje beste utsikt. Disse benkene skal restaureres og det skal legges heller slik at det blir lett å komme til området både med barnevogn, rullator og rullestol. 

Alternativ vei

Det skal jobbes med gravemaskin på den trange gangveien og derfor vil det være dårlig fremkommelighet. Veien vil være stengt og Halden kommune anbefaler at gående og syklende holder seg unna i hele anleggsperioden også på kveldstid når det ikke jobbes der. Dette er fordi området vil være svært ulendt når asfalt er fjernet og det graves store hull i bunnen samtidig som rekkverk mangler og det kan være anleggsmaskiner midt i veien. Det anbefales heller å bruke gangveien mellom Søsterveien og Busterudkleiva i hele anleggsperioden.

For øvrig skal også gangveien mellom Søsterveien og Busterudkleva oppgraderes, når dette arbeidet er avsluttet.

Søsterveien- Forstrømsvei 3 (Foto Thor Ole Nilsen, Halden kommune).jpg


Opprettet: 10.09.2020 12:57

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar